У Лішні тривають роботи з під’єднання нового водопроводу до мережі, – КП «Дрогобичводоканал»

13:02 7 Жовтня 2022

В історії водопостачання Лішні вчорашній день, 6 жовтня, став знаковим. КП “Дрогобичводоканал” вивело з експлуатації чавунний водопровід діаметром 300 мм, протяжністю 530 погонних метрів, який пролягав під проїжджою частиною дороги.

Збудований цей водопровід у 1931-1932 рр. минулого сторіччя. Якщо врахувати, що експлуатаційний термін чавунних водопроводів – приблизно 50 років, то цей водопровід прослужив майже два такі терміни. Натомість збудовано 390 погонних метрів сучасних поліетиленових мереж. Здійснено два горизонтальні буріння з прокладання водопроводу під автодорогою Самбір-Дрогобич та одне під річкою Бар. Сьогодні, 7 жовтня, працівники водоканалу продовжують роботи з під’єднання новозбудованого водопроводу до мережі.

За словами начальника служби пошуково-запобіжних робіт Романа Щурика, основну частину робіт виконанано. Вчора у житлових мікрорайонах у районі школи відновлено водопостачання. Поки що без води залишаються мешканці у районі моста.

Чому довелося припинити водопостачання Лішні на кілька днів?

Роботи з підземними комунікаціями – це завжди ризик, що попередньо складений план доведеться оперативно змінювати, провівши розкопки. Так відбулося і в Лішні. Підприємство планувало на декілька годин припинити водопостачання частини села, щоб здійснити під’єднання нової комунікації до мережі. Але, розкопавши котлован, бригада стикнулася з неочікуваною обставиною – зношений водопровідний ввід до місцевої школи. Через нього вода почала затоплювати котлован. Довелося оперативно припинити водопостачання села, щоб створити умови для подальшого проведення робіт. За ці два дні працівники успішно спорудили розподільний водопровідний колодязь із запірною арматурою , яка тепер дасть змогу регулювати подачу води до школи та окремих мікрорайонів села. Загалом 200 споживачів Лішні відтепер отримуватимуть послугу водопостачання через нову комунікацію.

КП “Дрогобичводоканал”

Перейти до вмісту