У Культурно-освітньому центрі презентували збірку Мар’яни Савки «Радуйся, жінко!»

17:04 4 Жовтня 2021

3 жовтня у Культурно-освітньому центрі імені Івана Франка пройшла чергова мистецька імпреза: презентація книжки Мар’яни Савки «Радуйся, жінко!». Подія згуртувала поціновувачів прекрасного із Дрогобича, Львова та навколишніх населених пунктів.

Мар’яна Савка – головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева», письменниця, перекладачка, актриса, перформерка та художниця. Авторка 20 книг для дітей та дорослих.

«Радуйся, жінко!» – одна з останніх книги талановитої письменниці. Фоліант – суцільна ода усім жінкам, ода їхнім емоціям та переживанням. Лірична героїня у текстах авторки –смілива та відверта, вона не приховує свої емоції і є собою. Вона здатна співати, танцювати і кохати на повну силу, вона достатньо сильна і досвідчена, щоб вести за собою інших і демонструвати – всі ми прийшли у цей світ для радості.

Жінка найдивовижніше творіння Бога. Тому що вона не лишень творить, а й дає нове життя, – підкреслила присутнім Мар’яна Савка.

В ході авторської зустрічі та презентації збірки – письменниця щедро декламувала присутнім вірші та виконала кілька пісень як сольно так і спільно із тріо «Мар’яничі», співзасновницею якого теж є.

Вечір пройшов у теплому форматі. Письменницю із новою збіркою привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який подарував поетессі на згадку про наше місто – символічну бочку із сіллю. Аналогічні дарунки отримали і виконавці тріо «Мареничі».

Окрім цього керманич міста оглянув презентовані художні роботи у Культурно-освітньому центрі та долучився до благочинної акції активістки Дарини Станіславської, яка займається реставрацією старовинних дверей в історичних спорудах міста.

Перейти до вмісту