У Дрогобичі торгували в підтримку ЗСУ: благочинна ініціатива «Дрогобицький крам» об’єднала колекціонерів, крафтовиків та музикантів

14:52 30 Травня 2022

Площа Замкова Гора у Дрогобичі стала місцем, яке на вихідних гуртує творчих та небайдужих людей нашого краю. Численні майстер-класи, розваги для дітей, патріотичні концерти та благочинний ярмарок – стали традиційними заходами, які проходять в місті, зокрема біля пам’ятника Юрія Дрогобича. Мета імпрез – зібрати кошти та скерувати їх на підтримку наших захисників.

Так, з ініціативи Управління культури та розвитку туризму, безпосередньо відділу креативних індустрій – 29 травня на площі Замкова Гора відбувся благочинний ярмарок «Дрогобицький крам». У рамках заходу – митці, колекціонери, крафтові виробники та власники антикваріату мали змогу не лишень продемонструвати свої вироби, але й продати їх і підтримати воїнів.

Як зазначила Яна Коник, керівник відділу креативних індустрій – цього разу захід згуртував не тільки талановитих людей Дрогобича, але й митців і крафтовиків зі Львова, Стрия тощо. Окрім цього колекцію раритетних телефонів представив хранитель старожитностей, колекціонер Юрій Тудрій.

На ярмарку можна було придбати домашню випічку і солодощі, патріотичну символіку і брошки, коралі, вироби з кераміки та багато іншого. Усі виручені кошти буде скеровано на ЗСУ. Адже спільно ми Переможемо, – додає Яна Коник.

Доповненням до благочинного ярмарку були патріотичні пісні, а також численні майстер-класи для малечі та розваги із аніматорами. Про останніх подбала місцева ресторація «Creen Park».

Загалом ініціативу «Дрогобицький крам» цього разу було проведено спільно із БФ «Цех Доброти».

Дрогобич стає платформою творчих і благочинних заходів. Двічі на місяць плануємо проводити аналогічні імпрези, оскільки вони не лишень згуртовують талановитих людей нашого краю, але й стають майданчиком на якому має можливість показати свій потенціал молодь міста, крафтовики та митців. В підсумку ми збираємо кошти, які скеровуємо на потреба ЗСУ – таким чином ми збагачуємось духовно і допомагаємо воїнам, – додала Яна Коник.

Доповненням до недільного заходу став виступ творчих колективів міста та виконавців з числа внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, на «Дрогобицькому крамі» виступив Mr. MonoBand. Це унікальний музикант з Умані, який заряджає своїм драйвом і позитивом усіх довкола. Оскільки, Олег водночас може грати на десятьох інструментах і вже увійшов до Книги рекордів України.

Перейти до вмісту