У Дрогобичі стартували публічні консультації щодо планування Парку новонароджених

15:19 17 Липня 2020

Відповідно до Положення про громадський простір в Дрогобицькій територіальній громаді та участь жителів громади в його плануванні, Дрогобицька міська рада розпочинає процес публічних консультацій щодо майбутнього планування Парку новонароджених.

Основною метою проведення публічних консультацій є збір ідей, їх обговорення та подальше розроблення технічних завдань для планування Парку новонароджених у місті Дрогобичі.

Строки збору електронних та письмових пропозицій: 17.07.2020 – 31.07.2020.

Для участі в публічних консультаціях Ви можете:

A) Залишити коментар на сервісі електронних консультацій: https://consult.e-dem.ua/consultations/179
Б) Заповнити онлайн-анкету: https://forms.gle/Ge2zNwfCTmUKMmUy8
В) Написати електронного листа з поміткою “Парк новонароджених. Пропозиції” на електронну пошту: [email protected]
Г) Написати поштового листа до Дрогобицької міської ради за адресою: 82100, пл. Ринок, 1, м. Дрогобич, Львівська обл. З поміткою «Парк новонароджених. Пропозиції».

Після збору пропозицій плануються публічні заходи з метою презентації результатів опитування та планування подальших кроків. Перший публічний захід планується 11.08.2019. Про місце і час буде повідомлено згодом.

Контактна особа: Ліда Жгута – [email protected]

Строк і спосіб оприлюднення результатів публічних консультацій: до 15.09.2020 на офіційному сайті Дрогобицької міської ради.

Довідка

Парк новонароджених знаходиться в північній частині м. Дрогобич та має форму уявного квадрата знаходячись між вулицею Володимира Великого й мікрорайоном Нова Волоща та між вул. П. Орлика й запроектованою вул. В. Винниченка. Загальна площа парку становить понад 30 Га. Назва Парку походить від колись традиції при народженні дитини садити в ньому дерево. Південна частина парку засаджена в основному тополями, а в північній є значна кількість кленів, каштанів, липи та канадського дуба, який поступово витісняє тополі. Парк є одним із “зелених легень” міста. Знаходячись біля найбільш густонаселених мікрорайонів міста він позитивно впливає на якість повітря навколо. Парк також є притулком для багатьох видів диких птахів та тварин.

На сьогодні в парку відсутній будь-який благоустрій, сам парк заріс чагарниками, існуючі колись стежки також заросли, крім того місцевість є досить заболочена. Сам парк в останнє десятиліття перетворився на місце збору різних асоціальних груп населення.

Жителі міста регулярно піднімають питання відновлення парку, оскільки в місті немає жодного великого парку пристосованого для дозвілля мешканців. В Парку Новонароджених час від часу проводяться толоки місцевими мешканцями, однак без системних дій та участі органів місцевого самоврядування парк неможливо відновити. Майже три роки тому громадською організацією “Український молодіжний прорив” спільно з мешканцями міста було започатковано ініціативу “Парк новонароджених”. В рамках цієї ініціативи було напрацьовано концепцію розвитку парку, яка, однак, мала б пройти через обговорення ширшого кола мешканців міста, різних зацікавлених сторін та відповідних відділів Дрогобицької міської ради. Посилання на концепцію розвитку парку: https://cutt.ly/sp34wJy

Перейти до вмісту