У Дрогобичі стартував ІХ фестиваль Бруно Шульца

13:26 15 Листопада 2020

У дев’яте в Дрогобичі проводять фестиваль Бруно Шульца. Цьогорічний фестиваль організаторам довелося підлаштувати під умови карантину. Більшість запланованих заходів відбудеться в режимі прямої трансляції.

Офіційне відкриття з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм відбулося у муздрамтеатрі імені Юрія Дрогобича у неділю, 15 листопада.

Кількість учасників заходу обмежено.

З вітальними промовами до учасників дійства звернулися міський голова Дрогобича Тарас Кучма, ректор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Надія Скотна, художній директор Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі Гжегош Юзефчук та інші почесні гості й учасники.

«Сьогодні пандемія коронавірусу внесла корективи у наше життя. Але ми повинні вчитися з цим жити. Незважаючи, що довелося внести й корективи у формат проведення фестивалю, ми вшановуємо Бруно Шульца. Бажаю кожному учаснику запізнати, яким є прекрасним наше місто Дрогобич», – наголосив Тарас Кучма.

Модератором урочистого відкриття виступила керівник Полоністичного науково-інформаційного центру імені Ігоря Менька Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, директор Міжнародного Шульцфесту в Дрогобичі, доцент Віра Меньок.

В ході заходу учасники вшанували й представників академічної спільноти, яких здолала пандемія коронавірусу: Ігоря Кравчука, Костянтина Іваночка, Михайла Шалату.

ІХ фестиваль Бруно Шульца у Дрогобичі триватиме до 21 листопада.

Всі деталі на офіційній сторінці Фестивалю за посиланням: Фестивалі Бруно Шульца в Дрогобичі

Перейти до вмісту