У Дрогобичі стартував туристичний форум: Тарас Кучма привітав учасників

15:48 30 Вересня 2022

30 вересня, у приміщенні «Дія Центр» розпочався та проходить форум «Туризм під час війни та після перемоги».

Мета зустрічі — підтримати колег з туристичної сфери, налагодити тісну співпрацю та визначити спільні вектори розвитку туризму в умовах війни та в умовах післявоєнного часу, враховуючи світовий контекст розвитку туристичної індустрії.

Привітати та побажати учасникам форуму плідного навчання завітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Радію, що такий форум відбувається у Дрогобичі. Туризм — це надзвичайно важлива справа, навіть у час війни. Завдяки цьому, ми можемо показувати, яке наше місто прекрасне з його величною архітектурою, давньою історією, визначними місцями та людьми. І власне люди відіграють тут велику роль. На екскурсоводах лежить велика відповідальність — правильно розповісти, показати та закцентувати на важливому. Бо всі знають про Бабин Яр, Освенцім, але мало хто знає про Тюрму на Стрийській, кого там катували та хто творив ці злочини. Тому нам важливо пам’ятати також і про ту частину туризму, яка творить історію нашого міста, — наголосив Тарас Кучма.

Насиченої роботи під час форуму та збагачення новими знаннями учасникам туристичного зібрання побажав і в. о. керуючого Управління культури та розвитку туризму ДМР Станіслав Лецик.

Хочу подякувати усім, що ми змогли зібратись таким широким колом. Ми бачимо, що туризм — це дуже вразлива галузь. Спочатку нас вразив коронавірус, тепер війна. Але ми бачимо, що ми адаптовуємось навіть до таких складних умов. Починаємо розробляти нові маршрути, нові тенденції розвитку цієї сфери. Сподіваюсь, сьогодні нам вдасться напрацювати нові спільні проекти і розвивати спільно туризм після перемоги, — прокоментував Станіслав Лецик.

Спікерами форуму виступили голова Державного агентства розвитку туризму України — Мар’яна Олеськів, керівниця управління туризму та курортів Львівської ОДА — Наталя Табака та письменник, журналіст, громадський діяч, засновник медіа-проєкту Ukraїner — Богдан Логвиненко.

На захід були запрошені представники Туристично-інформаційних центрів різних міст, які представили короткі презентації про роботу своїх ТІЦів та нові виклики впродовж воєнного стану.

Організатор заходу — Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Перейти до вмісту