У Дрогобичі співпрацюватимуть з бельгійцями не лише на освітянському, а й муніципальному рівнях

14:39 26 Жовтня 2021

Коло міжнародних партнерів Дрогобича розширюється: між Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка та VIVES University College у Бельгії налагоджено співпрацю. Так у межах партнерства проходить обмін досвідом та реалізовують різноманітні освітянські проєкти. Днями до міста Котермака завітали бельгійські гості, які спільно з дрогобицькою стороною напрацьовують проект студентської мобільності. У рамках проекту студенти з Бельгії матимуть можливість проходити практику та стажуватися на базі КУ «Інститут міста Дрогобича».

Безпосередньо у Дрогобицькій міській раді відбулася зустріч за участі представників влади міста, Дрогобицького педуніверситету та гостей з Бельгії – президента бельгійської організації VZW “ORADEA” Патріка Белінка та директора з міжнародної співпраці Бізнес Академії університету прикладних наук Vives Йохана Котина. Учасники зустрічі розповіли про управління Дрогобицькою громадою на основі затвердженої Стратегії, продемонстрували зміни, яких вдалося досягти за останні роки. Бельгійців зацікавило стратегування сталого розвитку міста, яке проводиться міською радою Дрогобича на високому європейському рівні. Зі свого боку бельгійські гості запевнили, що динамічний розвиток міста, а тепер громади, новітні управлінські практики, все це може послужити доброму підґрунтю для стажування їхніх студентів у Дрогобичі.

Ми вельми раді тому, що в основі цієї співпраці є наш університет. Це ще раз свідчить, що університетське місто Дрогобич, яке відоме як місто з інноваційними технологіями та трансформаційними процесами, рухається у правильному руслі. Імпонує позиція гостей, які зацікавлені, щоб їхні студенти проходили практику у місті Котермака. У такий спосіб ми поглиблюємо міжнародне партнерство не лише на освітньому, а й муніципальному рівнях, – прокоментував директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Перейти до вмісту