У Дрогобичі розпочали навчання з ведення обліку військовозобов’язаних осіб

8:07 8 Березня 2023

У Дрогобичі розпочали заняття з вивчення чинного законодавства в частині ведення військового обліку в комунальних підприємствах, установах та організаціях впродовж 2023 року.

Навчання розроблені та проводяться відділом з питань мобілізаційної, оборонної, режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, спільно з Дрогобицьким центром комплектування та соціальної підтримки.

Мета занять – інформування відповідальних осіб, роз’яснення чинного законодавства та Постанови КМУ від 30.12.2022 №76 щодо порядку ведення обліку військовозобов’язаних осіб.

Навчання відкрив начальник відділу з питань мобілізаційної роботи Руслан Щерба, який наголосив присутнім на актуальності та важливості даних питань в час воєнного стану. Також навчання відвідав представник Центру комплектування, майор Назар Тимків.

Перше заняття відбулось 6 березня у світлиці Дрогобицької міської ради. Його провів представник відділу мобілізаційної роботи Роман Артимович, з залученням старост Дрогобицької громади, керівників комунальних підприємств, установ та організацій, осіб, відповідальних за ведення військового обліку.

Присутніх поінформували про порядок та завдання ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також перевірили рівень поінформованості серед відповідальних осіб.

Навчання триватиме до червня та передбачає проведення кількох теоретичних занять щомісяця. В підсумку буде проведено семінар та перевірку знань діючого законодавства і вимог щодо ведення військового обліку працівників.

Перейти до вмісту