У Дрогобичі підбили підсумки V Міжнародного пленеру «Розмаїття культур»: Тарас Кучма привітав художників із професійним святом

16:35 10 Жовтня 2022

Щорічно у другу неділю жовтня відзначають День художника. Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика — невід’ємна частина української культури, джерело духовного розвитку народу.

Цьогоріч, у Дрогобичі свято майстрів пензля відзначили у вузькому мистецькому колі. У Галереї сучасного мистецтва Культурно-освітнього центру імені Івана Франка відбувся V Міжнародний пленер «Розмаїття культур».

Через війну пленер набув іншого формату, відомі художники з усіх куточків України та зарубіжжя підтримали ініціативу проведення благодійної виставки-продажу під час якої збирали кошти за створені полотна. Виручені кошти спрямують на закупівлю необхідного обладнання для українських військових.

9 жовтня, у приміщенні Культурно-освітнього центру імені Івана Франка, відбулась зустріч за участі міського голови Тараса Кучми, директора дитячої художньої школи Ігоря Шимка, професора Миколи Зимомрі з учасниками художнього пленеру. На подію завітали і гості з Польщі — колишній очільник Мейсце-Пястового Марека Клара та його сім’я.

Дякую усім причетним, що вже п’ятий рік поспіль ми організовуємо цей пленер та спільно творимо культуру нашого міста. Наша земля завжди була багата талановитими людьми, серед яких і велика когорта майстрів пензля. Їхні картини радують відвідувачів художніх галерей як в Україні, так і в багатьох інших країнах світу. Сьогодні українські художники не лише демонструють самобутність нашого мистецтва, професійну досконалість та глибинне відчуття національної своєрідності. Вони захищають нашу державу на фронті, безупинно волонтерять, збирають кошти та спільно наближають перемогу, — звернувся до митців Тарас Кучма.

На зустрічі учасники поділились із присутніми рефлексіями щодо пленерів та творчих планів на майбутнє.

Кульмінацією заходу стало вручення міським головою Тарасом Кучмою символічних подарунків з нагоди Дня художника майстрам пензля та польським гостям.

Додамо, ідея проведення пленеру художників у Дрогобичі зародилася чотири роки тому, ініціатором задуму виступив директор Дрогобицької дитячої художньої школи Ігор Шимко. Вже четвертий рік поспіль захід відбувається під патронатом міського голови Тараса Кучми. З кожним роком пленер набуває нових масштабів.

Учасниками стають митці не лише з України, а й інших країн світу. Як поділився Ігор Шимко, за весь період організації пленерів близько 45 іноземних художників відвідали Дрогобич. Фонд галереї за цей час поповнився унікальними мистецькими творами різних жанрів та стилів, серед яких роботи дрогобицьких митців.

Перейти до вмісту