У Дрогобичі презентували мапу захисних споруд: де заховатися у випадку загрози?

14:42 14 Лютого 2022

Відтепер на офіційному порталі Дрогобицької міської ради можна оглянути всі споруди, які придатні для укриття населення в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Мапу з захисними спорудами міста презентував в онлайн-форматі начальник відділу з питань НС та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради Ігор Юзьв’як. Технічне завдання виконали фахівці Управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.

Загалом на мапі представлено 18 захисних споруд Дрогобича, придатних для укриття населення.

Мапа доступна для перегляду на офіційному порталі Дрогобицької міської ради у розділі Smart City. Окрім точної адреси та координат кожної споруди, на сайті доступна інформація про їх статус – тобто готовність до укриття населення. Статус повної готовності присвоюється споруді лише в тому випадку, коли вона обладнана світлом, водою, вбиральнею, системою вентиляції, а також має місця для відпочинку людей та аптечку з необхідними засобами для надання першої медичної допомоги.

Окрім презентації мапи захисних споруд, Ігор Юзьв’як нагадав, як потрібно діяти в разі настання загрози здоров’я та життя громадян.

У випадку виникнення надзвичайної ситуації звучить триразовий уривчастий сигнал сирени, що означає «Увага всім». Таких сирен на території Дрогобицької громади є 22. Почувши сигнал потрібно спокійно увімкнути радіоприймачі, або телевізори та прослухати офіційне повідомлення. Потім потрібно швидко спуститись до найближчої захисної споруди. З собою потрібно взяти документи, продукти харчування та речі першої необхідності підготовані завчасно.

У випадку оголошення тривоги, ховатись потрібно в найближчому захисному приміщенні. У багатоповерхівках ідеальним місцем укриття є підвальні приміщення.

До слова, інтерактивну мапу підготовлено на доручення міського голови Тараса Кучми. Як зазначив очільник громади у понеділок, 14 лютого, під час щотижневої наради, відповідальні структурні підрозділи та службовці повинні провести ефективну інформаційну кампанію серед громади, щоб у випадку настання будь-якої надзвичайної ситуації громадяни знали, що їм потрібно робити та як вберегти себе і близьких.

Перейти до вмісту