У Дрогобичі презентували книгу-життєпис про Героїв Майдану

18:07 14 Лютого 2020

Напередодні шостої річниці масових розстрілів на Майдані у Дрогобичі презентували книгу-життєпис, присвячену Героям Небесної Сотні, учасникам Революції Гідності 2013-2014 років.

Автором книги є педагог та волонтер Світлана Терейковська. Видання, яке презентували у Дрогобичі 14 лютого, є першою частиною документально-публіцистичної трилогії-мартиролога «Небесна Сотня. Життєписи».

Книга вміщує 35 історій людей, які стали жертвами снайперських куль та тітушок у часи Революції Гідності.

Родичі загиблих Героїв, єпископ-помічник СДЄ УГКЦ Григорій Комар, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, волонтери та дрогобичани зібралися у відділі історії музею «Дрогобиччина», аби загадати ті події та вшанувати пам`ять загиблих Героїв України.

«Ці люди могли стати в майбутньому гордістю та славою нашої держави. Життєписи новітніх героїв України мають надихати на осмислення сенсу життя, пробуджувати активне прагнення позитивних змін, давати молоді взірці справжнього патріотизму та самовідданості», – говорить у передмові авторка книги.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма зазначив, що вся наша пам`ять про минуле повинна бути спрямована на те, щоб зберегти та реалізувати мрію наших загиблих Героїв.

«Наша мета – збудувати державу, в якій один гукне «Слава Україні», а десятки мільйонів у відповідь «Героям Слава», – звернувся до присутніх Тарас Кучма.

Модератором заходу виступила Марія Головкевич – волонтер, науковий співробітник музею “Дрогобиччина”.

Перейти до вмісту