У Дрогобичі понад 400 добровольців батальйону Територіальної оборони склали присягу

16:15 13 Березня 2022

У неділю, 13 березня,  понад 400 осіб добровільного батальйону Територіальної оборони Дрогобича, на центральній площі міста склади присягу на вірність Україні та її народу, а також отримали благословення від духовенства.

Захід розпочали Гімном України, який виконав Заслужений прикарпатський ансамбль пісні і танцю «Верховина».

Відтак усі добровольці батальйону Тероборони були приведені до присяги.

Як наголосив у звернені до присутніх – міський голова Дрогобича Тарас Кучма, маємо зробити усе для того, щоб не допустити окупанта на землі Дрогобиччини.

Сьогодні ворог безжально вбиває наших жінок і дітей, нищить нашу інфраструктуру: лікарні, навчальні заклади, садочки по всій Україні. Хлопці, які нині склали присягу – це надійний резерв нашого краю. Будьте готові захищати бойові рубежі, які сьогодні активно потребують нашої допомоги – Бучу, Ірпінь, Маріуполь та інші.
Окрім цього, тут на Дрогобицькій землі, ми також маємо показати окупанту, що його чобота у нас не буде. Маємо зробити все для того, щоб мешканці, які приїхали до нас із обстріляних міст – почували себе в безпеці, – наголосив Тарас Кучма.

Місцеве духовенство освятили добровольців та благословили на захист держави. Як підкреслив отець-декан Іван Паньків, сьогодні спільно просимо заступництва в Бога для наших воїнів.

Коли хтось віддає своє життя за мирних людей та боронить їх від ворога – це героїзм! Тож нехай Господь благословить усіх наших військових та захистить їх від ворожих куль. Віримо в перемогу, віримо в Збройні Сили України, – наголосив отець.

Поблагословив добровольців на захист територіальної цілісності та українського народу й отець-капелан Андрій Безушко.

Захід завершили масовим виконанням «Боже, Великий Єдиний».

Додамо, до лав добровільного батальйону вступили мешканці нашої територіально громади, депутати міської ради та службовці місцевого самоврядування.

Перейти до вмісту