У Дрогобичі помолились за душі воїнів, які загинули в Афганістані та вшанували хвилиною мовчання усіх Героїв України

14:17 15 Лютого 2023

Сьогодні виповнюється 34 роки з моменту виведення військ з Афганістану. Щорічно, 15 лютого в Україні вшановують пам’ять воїнів-афганців та всіх військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на територіях інших країн.

З нагоди вшанування пам’яті загиблих захисників у Дрогобичі традиційно відбулось віче біля пам’ятника воїнам-афганцям.

Панахиду за воїнами очолили священнослужителі різних конфесій, які найперше хвилиною мовчання пом’янули новітніх Героїв України – мужніх воїнів, які з 2014 року героїчно боронять наші кордони від московських окупантів.

Відтак, військовий капелан Тарас Куспись, виголосив проповідь.

Воїни-афганці пішли на ту війну і бачили біль, кров та сльози, хоча до нашого народу ця війна немала відношення. Тоді 18-річні хлопці швидко стали мужами та різко подорослішали. Бажання було одне на всіх – вижити та, щоб перемогло добро. Кожен розумів, що має живим  повернутися до рідного дому. Тепер ми ще краще розуміємо воїнів-афганців. Бо маємо нове лихо на наших землях – повномасштабне вторгнення росії. І саме воїни-афганці одними із перших ще у 2014 році під час Майдану підставили своє плече допомоги, саме вони вирушили і на передові позиції після 24 лютого минулого року. Вони як ніхто інші підтримують сьогодні усіх військових та вселяють віру в нашу перемогу, – наголосив отець Тарас Куспись.

Під завершення скорботного заходу присутні поклали лампадки та квіти до підніжжя монументу воїнам-афганцям.

Вшанувало пам’ять загиблих воїнів і керівництво громади на чолі із міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою.

До заходу численно долучились мешканці Дрогобича, а також Спілка ветеранів Афганістану, яку очолює Іван Андруневчин.

Перейти до вмісту