У Дрогобичі обрали президента Дитячого парламенту

9:59 4 Жовтня 2021

Новою очільницею Дитячого парламенту Дрогобича стала учениця Ліцею імені Б.Лепкого Соломія Чайківська. Вибори молодіжного президента в місті Котермака відбуваються щорічно в осінню пору. Цьогоріч троє кандидатів змагалися за найвище парламентське крісло серед дрогобицької молоді.

Дитячі вибори максимально наближені до звичайних – претенденти у президенти писали програми, із якими ознайомлювали своїх ровесників. Відтак у сесійній залі Дрогобицької ратуші днями пройшло голосування за кандидатів.

Обирали майбутнього дитячого президента шляхом таємного голосування. Найбільше голосів отримала Соломія Чайківська, учениця Ліцею імені Б.Лепкого. Її попередниця Ірина Стяжкіна (учениця Ліцею№1 імені І.Франка) прозвітувала молоді за проведену роботу за рік та побажала новій очільниці успіхів та реалізації цікавих проектів. Також на виборах було обрано віце-президентів та створено 6 комітетів: із питань екології, захисту прав дітей, організаційний та інші.

Як зазначила Оксана Матчишин, директор Дрогобицького міського центру соціальних служб, при якому п’ятий рік поспіль в Дрогобичі діє Дитячий парламент, функції покладені молодіжний орган напрочуд важливі – сприяти тому, щоб кожен дитячий голос і кожна проблема були озвучені та почуті. Основна мета парламенту – активне залучення дітей до діяльності громади, розвиток їхніх лідерських та підприємницьких здібностей.

Дитячий парламент об’єднав навколо себе небайдужу молодь нашого краю, яка прагне змінюватись та змінювати світ навколо себе на краще. Діти у нашому парламенті – це представники різних шкіл нашого міста, а також і діти із сіл новоствореної громади, – додає Оксана Матчишин.

Члени Дитячого парламенту активно долучаються до загальноміських заходів та організовують і втілюють в життя і свої цікаві проєкти: розфарбовують півсфери в центі міста, займаються благочинністю тощо.

Новообраний парламент та його президента, по звершенні виборів, привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма та його заступник Андрій Ковч. Посадовці висловили сподівання на тісну співпрацю із молоддю міста та реалізацію в Дрогобичі цікавих та корисних для молоді проєктів.

Перейти до вмісту