У Дрогобичі на Йордан молились за перемогу України: на площі Ринок провели загальноміське водосвяття

17:12 19 Січня 2023

У день свята Богоявлення Господнього на площі Ринок провели традиційне загальноміське освячення води. Не зважаючи на дощову погоду, на центральній площі міста чисельно зібралися мешканці та гості, представники місцевого самоврядування, духовенство. Чин молебню та освячення води очолив єпископ-помічник СДЄ УГКЦ – Владика Григорій Комар.

У своєму зверненні до громади Владика Григорій привітав усіх присутніх з Йорданськими святами та побажав мешканцям і владі на чолі з міським головою Тарасом Кучмою не зневірюватись, а щиро вірити в нашу перемогу та щоденно її наближати кожен на своєму місці.

Йордан в історії ізраїльського народу мав особливе значення – цей Йордан вже один раз розступився перед людьми, коли Мойсей після 40 років блукань по пустині привів ізраїльський народ на його землі. Цей Йордан став для них рубіконом свободи, віри та непохитності. За Йорданом була пустиня, за Йорданом залишилася земля рабства, залишилося старе життя. А перейшовши Йордан ізраїльський народ ступив у свою землю, ту землю яку пообіцяв і дав їм Господь Бог. Так само і ми сьогодні стоїмо перед рубіконом, нам треба його здолати і перейти. Ми збираємо для цього усі наші сили. Мужність наших захисників вражає, безцінною є й жертовна праця волонтерів. Але нам ще треба не втрачати віри в нашу перемогу, бо з нами Бог, – наголосив Владика Григорій Комар.

Опісля освячення води, усі охочі мали змогу набрати її до своїх домівок.

Перейти до вмісту