У Дрогобичі народилося 11 немовлят внутрішньо переміщених осіб

11:21 17 Березня 2022

Із початку російсько-української війни у Дрогобич прибуло понад 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Із них – переважна більшість жінки із дітьми. Є й ті, котрі приїхали сюди народити своїх первістків. Як розповів керівник КНП «Дрогобицький пологовий будинок» Роман Ігнатишин, із 24 лютого, станом на 16 березня, у пологовому будинку міста Котермака світ побачило 11 малюків жінок переселенок. Серед них – 6 дівчаток та 5 хлопчиків. Цифри змінюються щоденно.

Стараємось огорнути турботою кожну жінку, яка в нас народжує. Оскільки ми розуміємо, що люди прибули до нас із міст, де велися агресивні обстріли: хтось втратив домівку, хтось своїх рідних. Тому забезпечуємо гідні умови перебування жінок в нашій медустанові, – додав Роман Ігнатишин.

Щоб підтримати жінок, які народили в Дрогобичі своїх малюків, 16 березня міський голова Тарас Кучма спільно із керівником відділу охорони здоров’я ДМР Володимиром Чубою та начальницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко відвідали породівль. Кожній жінці вручили пакунок із необхідними речами для новонароджених. Зокрема, одяг для малюків, засоби гігієни, дитяче харчування та теплі коцики. Аналогічні пакунки отримали і породівлі дрогобичанки.

Третій тиждень триває війна – страшний час для України. Але мене переповнює відчуття великого щастя і радості – життя продовжується, на світ з’являється майбутнє України – діти. І це великий позитив у ці важкі дні. Кожній матері, яка народила в нас, я щиро бажаю, щоб ваші діти і усі ми більше не знали жахіть війни, – звернувся до породілль міський голова Тарас Кучма.

Окрім пологового будинку – керівництво міста відвідало і українських військових, які лікуються у Дрогобичі. Воїнам принесли домашні гостинці та подякували за мужність та героїзм під час оборони низки міст України.

Дрогобич активно приймає військових та ставить їх на ноги. Більшість хлопців прибувають до нас у середньому стані важкості, мають численні осколкові рани та переломи. Бійці тримаються мужньо. Наші медики працюють над їхнім одужанням. Медичні заклади міста забезпечені в достатній кількості ліками та іншими необхідними медзасобами, тому хвилюватися тут не слід, – наголосив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

Перейти до вмісту