У Дрогобичі за три тижні війни народилося четверо немовлят внутрішньо переміщених осіб

10:53 14 Березня 2022

Таку інформацію 14 березня озвучив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба на щотижневій оперативній нараді. За його словами, за три тижні агресивних військових дій росії на території України, до Дрогобича прибуло понад три тисячі внутрішньо переміщених осіб із гарячих точок бойових дій.

Відтак за три тижні перебування переселенців у місті Котермака, в дрогобицькому пологовому народилося четверо малюків. Окрім цього, на світ з’явилося і 40 дрогобичан.

Загалом, за словами Володимира Чуби – у медичних закладах міста станом на ранок 14 березня на лікуванні перебуває 368 осіб, із них – 50 внутрішньо переміщені.

Медичну допомогу у Дрогобичі надають і дітям переселенців – станом на сьогодні у дитячій лікарні міста в стаціонарі перебуває 31 дитина. Усі медичні заклади міста в повному обсязі забезпечені медикаментами та усім необхідним, – наголосив Володимир Чуба.

Дрогобич продовжує приймати і лікувати й українських бійців. За словами головного медика міста медичну допомогу надають 6 українським військовим. Хлопці були скеровані із київських медичних закладів лікування з метою розвантаження тамтешніх медустанов.

Стан українських військових середньої важкості, стабільний. 7 військових уже виписані, 6 – продовжують лікування, – додав Володимир Чуба.

Перейти до вмісту