У Дрогобичі готуються до поховання віднайдених останків жертв більшовицького терору

16:42 26 Травня 2021

У 1991 році у Дрогобичі відбулося перепоховання 486 останків, віднайдених на території сучасного Меморіалу «Тюрма на Стрийській».

У 2019 році у саду, який межує поруч з територією Меморіалу, знайшли ще 78 останків жертв політичних репресій НКВС. Пошуковими роботами займалося КП ЛОР «Доля».

Цього тижня міським головою Тарасом Кучмою дано доручення організувати поховання цих останків з почестями за християнським обрядом. Більше того, очільник громади наголосив на важливості проведення масової інформаційної кампанії, адже нащадки тоталітарного режиму продовжують агресію проти українського народу, продовжуються вбивства мирного населення.

«Про наслідки більшовицького терору 40-50 рр в Україні, про сьогоднішню агресію їх нащадків на східних теренах України повинен знати увесь світ. Ми повинні залучити молодь, громадськість, нагадати про цю трагедію, демонструючи фільм «Дрогобицька Голгофа»», – наголосив Тарас Кучма.

Про те, як відбудеться поховання віднайдених останків, розповів заступник міського голови Андрій Ковч. За словами посадовця, дійство буде таким же масштабним, як у 1991 році. Чин поховання проведуть 14 липня. Процесія розпочнеться з площі Ринок, а саме поховання відбудеться на Полі Скорботи. Поминальну процесію проведуть представники різних конфесій міста. Буде задіяно військових.

«Ми гідно вшануємо пам’ять жертв тоталітарного режиму. Цей захід ми проведемо на високому рівні, щоб кожен українець знав справжнє обличчя ворога та наслідки його діянь. Захід ми проведемо спільно з Львівською обласною радою», – прокоментував Андрій Ковч.

Перейти до вмісту