У Дрогобичі готуються до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки та Шевченківських днів

10:55 5 Лютого 2021

25 лютого виповнюється 150 років з дня народження Лесі Українки. 9-10 березня відзначаємо Шевченківські дні. З цього приводу, 4 лютого, у Дрогобицькій міській раді відбулося засідання організаційного комітету під головуванням міського голови Тараса Кучми та його заступника Андрія Ковча.

«Ми повинні зважити на дві умови організації заходів: перше – врахувати карантинні обмеження, друге – відійти від стандартних заходів і зробити їх креативними», – націлив на роботу учасників оргкомітету Тарас Кучма.

Основні заходи з відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки відбуватимуться на базі ліцею №4. Також планують креативно прикрасити вулицю імені Лесі Українки, а до привітань іменинниці «залучити» пам’ятники Іванові Франку, Тарасові Шевченку, Степанові Бандері та Юрію Дрогобичу.

Щодо Шевченківських днів, то дійства відбуватимуться на кількох локаціях: у муздрамтеатрі, на площі імені Тараса Шевченка, у Мистецькій галереї Культурно-освітнього центру імені Івана Франка, у бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола, Стебницькому Народному домі. Заходи відбуватимуться й у селах Дрогобицької територіальної громади. Твори Шевченка лунатимуть як у громадському транспорті, так і з вежі Ратуші. До виконання творів залучать музичні колективи міста, театралів, колективи народних домів.

З огляду на карантинні обмеження, частину заходів, таких як читання поезій, проведуть в режимі онлайн.

«Готуючись до наступного засідання, закликаю кожного з вас, прийти з готовими пропозиціями, щоб ми могли максимально задіяти мешканців нашої громади до заходів. У ці дні кожен має знати, що ми вшановуємо Лесю Українку та Тараса Шевченка», – резюмував Андрій Ковч.

Наступне засідання оргкомітету запланували на 11 лютого.

Перейти до вмісту