У Дрогобичі від четверга запрацювали садки, навчальні заклади міста – наразі на дистанційці

14:28 18 Березня 2022

Таку інформацію озвучив в.о. керівника відділу освіти ДМР Віталій Вовків. За його словами, із 17 березня дошкільні заклади освіти Дрогобича запрацювали у звичному режимі та готові приймати дітей.

Із перших днів військової агресії, садки Дрогобича тимчасово були змушені припинити діяльність. Функціонували лиш окремі групи для прийому дітей. Відтак, з 17 березня дошкільні заклади освіти міста відновили свою діяльність, – повідомив Віталій Вовків.

Що стосується освітнього процесу в гімназіях та ліцеях Дрогобича – то за твердженнями Віталія Вовківа, наразі в 29 навчальних установах міста та територіальної громади продовжено дистанційну форму навчання.

Було проведено опитування серед батьків, лиш 8% із них були за відновлення очного навчання в середніх закладах освіти. Зважаючи на це, було прийняте рішення про продовження дистанційної форми навчання у Дрогобичі. Виключення становлять 2 школи в територіальній громаді, де за згодою батьків та адміністрації, прийнято рішення про відновлення очної форми навчання, – додав Віталій Вовків.

Також за твердженнями в.о. керівника відділу освіти – у 10 навчальних закладах Дрогобича створено тимчасові пункти із прийому гуманітарної допомоги біженцям та облаштовано спальні місця для їхнього перебування. Це ще один вагомий аргумент, чому у гімназіях та ліцеях міста, наразі, продовжено дистанційну форму навчання. Окрім цього, за статистикою відділу освіти – 2,5 тисячі учнів шкіл міста Котермака, у зв’язку із воєнними діями, тимчасово виїхали закордон. Проте, школярі не втрачають зв’язок із рідними навчальними закладами і доєднуються до навчання дистанційною.

Що стосується школярів, які прибули в наше місто із територій, які обстрілює ворог, то для того, щоб діти долучилися до навчального процесу в Дрогобичі – батькам слід прийти в навчальний заклад та подати відповідну заяву.

Перейти до вмісту