У Дрогобичі відзначили золотими та срібними медалями кращих випускників громади

20:27 29 Червня 2022

У середині червня пролунали останні дзвоники в навчальних установах міста та територіальної громади Дрогобича. Цього року 656 учнів назавжди попрощалися із шкільним життям.

Відтак за традицією кращих школярів за вагомі успіхи та досягнення в навчанні нагородили золотими та срібними медалями. Церемонію нагородження провели у Музично-драматичному театрі імені Юрія Дрогобича.

Захід розпочали із Гімну України та хвилини мовчання за загиблими воїнами і цивільним населенням, серед яких діти та молодь, які через російську агресію так і не реалізували в житті свої головні мрії та плани – не стали медиками, юристами, художниками, педагогами чи фахівцями інших галузей.

Поблагословив випускників на щасливе майбутнє та нові навчальні успіхи отець-декан Іван Паньків.

Прийшов час, коли ви вже виходите із школи і йдете дальше служити. Служити згідно свого покликання: навчатись, творити спільне добро і ставати спеціалістами та фахівцями справи, яку обрали. Я щиро вас вітаю із завершенням навчання у стінах рідних шкіл. Бажаю Вам Божого благословення та берегти внутрішній мир, бо якщо немає внутрішнього миру у серцях людей, тоді приходить неспокій та війна, тобто те, що ми бачимо сьогодні. Тож з Божою допомогою крокуйте у нове життя та несіть добро, – звернувся до випускників отець Іван.

Коли слово взяв міський голова Дрогобича Тарас Кучма – то наголосив молоді, що попереду тепер їх чекає свій фронт завдань – здобувати освіту та ставати спеціалістами у різних сферах. Адже Україні як ніколи потрібні нові кадри із свіжими поглядами у різних галузях.

У складний час ви відкриваєте двері у вільне життя. Те що сьогодні переживає Україна – біль кожного із нас. Ми втрачаємо кращих своїх синів і доньок. Молодих людей, які хотіли жити та реалізуватись в цьому житті. Багатьом це не судилося, тому на Вас покладено великі сподівання. Крокуючи в новий етап свого життя пам’ятайте про три надзвичайно важливі речі: перше — пам’ятайте про своїх батьків, які за вас переживали, і для яких ви завжди будете дітьми. По-друге – пам’ятайте про тих, хто оберігає сьогодні ваше життя, це наші мужні воїни. І третє – пам’ятайте про честь та гідність, бо вони характеризуватимуть Вас як особистостей сильної і вільної країни, майбутнє якої Вам суджено творити, – наголосив Тарас Кучма.

Кульмінацією свята було нагородження випускників золотими та срібними медалями. Почесну місію доручили Тарасу Кучмі та керівнику відділу освіти Віталію Вовківу. Цьогоріч за вагомі досягнення в навчанні золотими медалями відзначено 37 учнів, срібні медалі отримали 12 школярів. Серед медалістів і школярі навчальних закладів територіальної громади.

Завершення школи — це подія, яка є тільки раз у житті. З нагоди цього свята, я хотів би побажати кожному із Вас нести світло та ставати ще професійнішими, зрілішими та свідомішими у житті. Нехай ваші життєві дороги ведуть Вас до нових звершень та нових вершин, – побажав випускникам керівник відділу освіти Віталій Вовків.

На завершення свята усім присутнім подарували кілька патріотичних виступів творчі танцювальні та співочі колективи міста.

Перейти до вмісту