У Дрогобичі вшанували Героїв Крут

19:24 29 Січня 2021

29 січня вшановуємо пам’ять Героїв Крут. Цього року виповнилося 103 роки з дня бою під Крутами.

Цього дня у Дрогобичі відбулися два заходи. У пообідню пору на площі Ринок відбулося історичне дійство. Спільними зусиллями керівництва Львівського обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича, Народного дому імені Івана Франка, Музею «Дрогобиччина», МГО «Права молодь», Механіко-технологічного коледжу, Ліцею №4, Ліцею №3, вдалося інсталювати події 103-річної давності. Кулемет, польова кухня, військове убрання, зброя – експонати, які вдалося зібрати. Організатором заходу виступив відділ молодіжної політики, сім’ї та спорту. Ініціював захід заступник міського голови Андрій Ковч. Дійство, яке відтворили просто неба, фіксували містяни та гості як у світлинах, так і у відео.

Цього ж дня також відбувся ще один захід. У міськраді провели Круглий стіл за участю викладачів та студентів історичного факультету ДДПУ імені І. Франка, механіко-технологічного коледжу, гімназії №9 імені Героїв Крут, Дрогобицького педагогічного ліцею, Стебницької гімназії №11, ВПУ №19. Участь у Круглому столі взяли й представники депутатського корпусу міськради – Марія Стецик, Михайло Задорожний та Володимир Ханас.

За словами начальниці відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту ДМР Олександри Пашко, на сторінці відділу у соціальній мережі Фейсбук також організували онлайн читання поезії до Дня Героїв Крут.

Перейти до вмісту