У Дрогобичі вандали пошкодили інформаційні таблички та елементи вуличного музею

15:02 15 Лютого 2023

Поки одні захищають нашу свободу й незалежність, щоб українці могли вільно жити у своїй державі, інші навмисно нівечать її з середини.

Цими днями у Дрогобичі невідомі здійснили черговий акт вандалізму. Зловмисники замалювали фарбою інформаційні таблички, що знаходяться поблизу Костелу та безпосередньо на дзвіниці Костелу. Пошкодили також інформаційну табличку, що розміщена на лавці Мрій Блакитноокого, що в університетському парку.

Окрім цього, як повідомила керівниця Дрогобицького туристично-інформаційного центру Ірина Марків, на цьому вандал не зупинився та пошкодив вже повторно піксельну мозаїку авторства Олександра Максимова.

По факту вчиненого злочину Іриною Марків та керівником Управління культури і розвитку туризму Стасом Лециком було написано заяву в поліцію.

Це вже не перший випадок вандалізму у місті. Раніше невідомі замалювали піксельну мозаїку Олександра Максимова, тепер — пошкодили таблички та повторно замалювали фарбою ті ж мозаїки. Не вкладається у голові для чого нищити те, що зроблено з метою розвитку та промоції рідного міста. Нагадую, що усі таблички «Вуличного музею» створено завдяки спільним зусиллям бізнесу, громади та місцевої влади. Тож ми зробимо все можливе для їх збереження та відновлення, адже вони є невід’ємною частиною Дрогобича туристичного. Окрім цього, пошкоджено табличку на дзвіниці Костелу — а це вже вандалізм архітектурної пам’ятки міста, — прокоментувала Ірина Марків.

Додамо, це вже не поодинокі випадки вандалізму у Дрогобичі. Кілька місяців тому було знищено табличку «Мамо, я у Дрогобичі» та пошкоджено QR-коди мистецького проекту «Голі вікна».

Як стверджують в Управлінні культури та розвитку туризму ДМР — розвиток міста та збереження існуючого надбання громади залежить від кожного мешканця. На жаль, випадки вандалізму досі є непоодинокими. Якщо ви стали свідком вандалізму та нищення майна громади — не мовчіть, фіксуйте це та викликайте поліцію.

 

Перейти до вмісту