У Дрогобицькій центральній міській бібліотеці ім. В.Чорновола відбулася презентація добірки спогадів Тараса Франка «Як Франко з синами спорив».

14:16 13 Грудня 2019

13 грудня 2019 року у читальному залі Дрогобицької центральної міської бібліотеки ім. В.Чорновола відбулась презентація добірки спогадів Тараса Франка «Як Франко з синами спорив».

«Як Франко з синами спорив» – це добірка спогадів Тараса Франка, які ніколи не оголошувалися у колі друзів чи на широкий загал.  Збірка містить оригінальні мемуарні тексти, які досі ще не було опубліковано. Ольга Нижник знайшла ці матеріали у київській квартирі Тараса Франка, упорядкувала їх та доповнила сучасними тематичними напівжартівливими ілюстраціями, які полегшують сприйняття доволі дотепних історій (автором малюнків є молода художниця – Юстина Якимяк).
Видання представили Ігор Курус та Ольга Нижник.
Міський голова Дрогобича Тарас Кучма також взяв участь у презентації, подякувавши за проведену дослідницьку роботу з життя нашого краянина Івана Франка.
У своєму подячному слові професор, науковець, публіцист, почесний громадянин міста Дрогобича Михайло Шалата наголосив на необхідності глибшого пізнання творчої спадщини Каменяра.
Інформація МЦБС.

 

Перейти до вмісту