У Дрогобицькій Ратуші відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати

10:28 20 Січня 2020

Минулого тижня у Дрогобицькій міській раді відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на якому заслухано низку керівників підприємств, які виплачують середню заробітну плату нижче мінімальної.

З керівниками провели роз’яснювальну роботу з метою попередження негативних наслідків порушень законодавства в разі їх виявлення відповідними органами. Здебільшого проблемним питанням щодо легалізації заробітної плати виникає у суб’єктів підприємницької діяльності, які приховуючи прибуток від реалізації товарів, робіт, послуг, виплачують доходи найманим працівникам не обліковавши в бухгалтерських документах, а також використовують працю найманих працівників, офіційно не зареєстрованих.

Всі запрошені представники підприємств даючи свої пояснення, зобов’язалися в найкоротший термін узаконити трудові відносини з найманими працівниками та унормувати їх згідно законодавства про працю.

Робоча група і надалі продовжуватиме свою діяльність у межах повноважень: виїзні обстеження; проведення співбесід з керівниками підприємств, установ, організацій та фізичними особами-підприємцями на засіданнях; надсилання офіційних листів роботодавцям – порушникам щодо забезпечення соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці.

«Наше завдання – постійно займати активну позицію, контролювати роботодавців, проводити широку роз’яснювальну роботу щодо підвищення рівня заробітної плати до середньогалузевого показника, враховуючи фаховий рівень та кваліфікацію працівників, що сприятиме збільшенню надходжень до місцевого бюджету. І рано чи пізно і до роботодавців і до пересічних громадян приходитиме усвідомлення того, що не можна використовувати працю неоформлених працівників і не можна отримувати заробітну плату в «конверті», залишаючи собі злидні на старість та не комфортне для проживання місто», – зазначає керівник сектору з питань праці ДМР Галина Яцуляк.

Перейти до вмісту