У Дрогобицькій міській лікарні проводять унікальні операції ендопротезування суглобів

15:22 27 Вересня 2022

Вчора, 26 вересня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з керівником відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Володимиром Чубою побували з робочим візитом у міській лікарні №1. Найперше посадовці оглянули травматологічне відділення, зокрема, палати, перевірили умови перебування пацієнтів та поспілкувались з медичним колективом закладу.

Травматологія зараз вкрай важлива. У час війни маємо багато захисників, які зазнали серйозних поранень. Дрогобич одним із перших приймав поранених військовослужбовців та надавав їм необхідну меддопомогу. Відтак потрібно зробити все для того, щоб і в подальшому забезпечувати воїнів належним оперуванням на найвищому рівні — органозберігаючим та нетравматичним. Наше завдання — розвивати сферу ортопедії та опановувати новітні методи хірургічного лікування, щоб допомогти нашій країні у повоєнний час, — наголосив Тарас Кучма.

Відтак медики травматологічного відділення розповіли про унікальну, нещодавно проведену операцію одному із пацієнтів – мова іде про тотальне цементне ендопротезування колінного суглоба.

Ескулапи стверджують – ендопротезування колінного суглоба, кульшового суглоба та операції на зв’язках проводять в дрогобицькій медустанові не вперше. Такі операційні втручання дають змогу хворому позбутися проблем зі суглобами та вести повноцінний спосіб життя.

Ендопротезування передбачає заміну пошкодженого суглоба високотехнологічним протезом, який повністю повторює фізіологічну форму і функціональність. Операція дає змогу відновити функцію кінцівки та звільняє пацієнтів від болю.

Травми, захворювання суглобів, надмірні фізичні навантаження, вікові зміни кістково-суглобної системи — все це позначається на здоров’ї суглобів і призводить до їх зношування. Операція позбавляє людину від болю, дискомфорту при рухах, повертає активність та повну рухливість на 2-3 день після втручання, — коментує лікар ортопед-травматолог, завідувач травматологічного відділення Ігор Мархева.

На завершення зустрічі посадовці оглянули обладнання та функціонування інших відділень лікарні, ремонтні роботи, які тривають в медустанові та обговорили перспективний план розвитку лікарні.

Перейти до вмісту