У Дрогобицькій лікарні №1 встановили сучасний цифровий рентген апарат та розширили реанімаційне відділення

12:44 16 Червня 2022

Дрогобицька міська лікарня, яка є медзакладом другого рівня надання допомоги, якісно оновилася. В терапевтичному корпусі, за сприяння Міністерства охорони здоров’я, вдалося придбати сучасний цифровий рентген апарат. Під медичну новинку осучаснили і кабінет – там провели капітальний ремонт.

Оновлення оглянули керівник Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.
Як розповів генеральний директор КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» Андрій Коцюба – до сьогодні сучасний рентген апарат в лікарні був один. Він розміщується в відділенні екстреної медичної допомоги (приймальне відділення) і має чимале навантаження, оскільки обстеження на ньому проходять пацієнти, які потрапляють на приймальне відділення та з численних відділів лікарні.

Із встановленням нового сучасного рентген апарату в терапевтичному відділі навантаження на апарат в приймальні знизиться. Буде так званий розподіл потоків пацієнтів. Окрім цього – другий рентген апарат дозволить нам бути впевненими, що при певних, скажімо, поломках одного з апаратів ми не залишаємось без нічого, а медичний заклад і надалі зможе надавати якісну допомогу і проводити обстеження, – повідомив Андрій Коцюба.

Сучасний цифровий рентген апарат, який встановили дозволить робити діагностику кістково-опорного апарату пацієнтів, кісток черепа, легень, грудної клітки, органів черевної порожнини, нижніх кінцівок тощо.

Стало доброю традицією напередодні професійного свята медичних працівників відкривати нові кабінети та оновлювати медичну техніку в наших закладах охорони здоров’я. Сучасний рентген кабінет, який ми сьогодні відкриваємо, чергова вершина до якої йшла наша Дрогобицька міська лікарня. Один кабінет, який функціонував до сьогодні – мав занадто велике навантаження. Тепер ж буде здійснено якісний розподіл пацієнтів, що в свою чергу зменшить і навантаження на лікарів, – додав керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

Як підкреслив керівник Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис – перша міська лікарня, який рік поспіль є зразковим закладом охорони здоров’я в наданні якісних медичних послуг на Дрогобиччині.

Коли ми бачимо, як лікарня якісно витрачає кошти, які скеровує держава – то є бажання і надалі підтримувати такі медустанови. Кожного разу, коли приїжджаю до Дрогобича – вражений якісними змінами та оновленнями в лікарнях. Велика Вам вдячність за це. Загалом українські медики, який рік поспіль мужньо тримають оборону – два роки поспіль ви рятували пацієнтів від ковіду, тепер маємо серйозніші виклики – війну. Тож бажаю Вам з гідністю пройти і це випробування та тримати лінію оборони на медичному фронті, – звернувся до медичних працівників Орест Чемерис.

Окрім рентген апарату в першій міській лікарні провели ремонт двох палат реанімаційного відділення та встановили там 6 нових ліжкомісць – таким чином ліжковий фонд реанімаційного відділення збільшився до 12 місць. Ремонт провели за кошти виділені із місцевого бюджету у розмірі понад 300 тис. грн.

Все змінюється і оновлюється – приємно спостерігати, що медицина міста також в постійних оновленнях. За новими вимогами НСЗУ – реанімаційні відділення повинні мати більше ліжкомісць. Що ми і зробили. Окрім цього нещодавно це відділення поповнилося портативним УЗД апаратом, у цьому посприяла ЛОДА – за що щиро вдячні. Спільними зусиллями стаємо кращими та надаємо ще якісніші медичні послуги, – наголосив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту