У Дрогобицькій ДПІ провели низку навчальних тренінгів щодо можливості використання єдиного рахунку для сплати податків та ЄСВ

14:40 30 Листопада 2021

Нещодавно начальник відділу електронних сервісів Дрогобицької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Наталя Козяк провела низку навчальних тренінгів для платників податків. Під час зустрічей посадовицею акцентовано увагу на можливості користування єдиним рахунком  для сплати податків та єдиного соціального внеску, яка надана платникам з 1 січня 2021 року.

Наталя Козяк довела основні моменти функціонування єдиного рахунку, зокрема, що єдиний рахунок може використовуватись платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів та єдиного соціального внеску. При цьому не можна використовувати єдиний рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з ПДВ, грошових зобов’язань та/або податкового боргу з акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового;частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

Наголосила, що використання єдиного рахунку – справа добровільна. За замовчуванням платник податків сплачує податки безпосередньо на бюджетні/не бюджетні рахунки. У разі ж  прийняття рішення про використання Єдиного рахунку необхідно направити до податкової відповідне повідомлення в електронній формі. З наступного дня сплату платежів слід буде здійснювати вже на Єдиний рахунок. Відмовитись від використання Єдиного рахунку можливо, направивши повідомлення про відмову.

Однак використовувати Єдиний рахунок доведеться до кінця поточного року. Повідомити про використання або про відмову використання Єдиного рахунку можна лише один раз протягом календарного року. Повідомлення подається за формою J/F13070001 через Електронний кабінет.

Дрогобицький сектор організації роботи
організаційно-розпорядчого управління

Головного управління ДПС у Львівській області

 

Перейти до вмісту