У Дрогобицькій громаді триває формування мережі класів в закладах загальної середньої освіти

15:45 30 Травня 2023

У Дрогобицькій громаді триває підготовка до нового навчального року, а також моніторинг дотримання рекомендацій щодо наповнюваності класів в закладах загальної середньої освіти Дрогобича та Стебника.

На цьому наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма вчора, 29 травня, під час проведення понеділкової апаратної наради.

Раніше відділом освіти Дрогобицької міської ради було анонсовано, що у 2023-2024 навчальному році перші класи гімназій та ліцеїв Дрогобича та Стебника повинні мати наповнюваність не менше 25 дітей. Відповідне рішення було прийняте на засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради. Це дозволить сформувати збалансовану освітню мережу, а заклади освіти матимуть змогу отримувати освітню субвенцію з державного бюджету.

Що стосується сільських шкіл громади – то вимога щодо наповнюваності класів на заклади загальної середньої освіти ТГ – не поширюється.

Як наголосив раніше начальник відділу освіти Віталій Вовків, – керівники закладів загальної середньої освіти були ознайомлені з напрацьованим рішенням виконкому. Паралельно було проведено низку візитів до освітніх установ Дрогобича та Стебника, а також робочі зустрічі з директорами освітніх закладів щодо формування мережі класів.

Зараз, згідно постанови Кабміну, у закладах освіти триває набір учнів до перших класів. Цьогоріч запис дітей проводиться шляхом електронної реєстрації через сервіс Е-школа. Запис дітей до 1 класу триватиме до 31 травня включно, після чого відбудеться формування збалансованої мережі перших класів, яка дасть змогу провести пропорційний розподіл учнів для охоплення дітей якісними освітніми послугами.

Нагадаємо, що в період з 2 по 9 червня в усіх навчальних закладах громади пролунає останній дзвоник. Згідно постанови Кабміну України, під час дії воєнного стану, навчальний рік в усіх освітніх закладах має завершитися до 30 червня. Відтак протягом першого місяця літа діти зможуть відвідувати мовні табори та табори з підготовки до ЗНО, організовані при навчальних закладах, а також побувати на екскурсіях.

Перейти до вмісту