У Дрогобицькій громаді проводять комплекс заходів щодо охорони та реалізації хвойних дерев у передноворічний період

16:57 23 Грудня 2021

З метою охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних дерев (ялинок) у передноворічний період 2022 року та впорядкування реалізації новорічних ялинок на території Дрогобицької міської територіальної громади, – у Дрогобицькій громаді визначений перелік дозволених місць для реалізації законно зрубаних та позначених відповідним маркуванням хвойних дерев та створено робочу групу для перевірки дотримання закону під час реалізації ялинок.

Про це видано відповідне розпорядження міського голови від 16 грудня 2021 року № 926-р.

Здійснювати торгівлю хвойними деревами (ялинками) дозволено у визначених місцях з обов’язковим маркуванням, яке містить індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, внесений до єдиної системи електронного обліку деревини:

1. КП «Дрогобицький ринок», на промисловому ринку на вул. П. Орлика у м. Дрогобич.

2. КП «Дрогобицький ринок», на торгівельному майданчику на вул. В. Великого (р-н магазину Світанок) у м. Дрогобич.

3. КП «Дрогобицький ринок», на ЕКО ринку на вул. М. Лисенка у м. Дрогобич.

4. КП «Ринок Прикарпаття» на вул. Грушевського, 2 у м. Стебник.
Крім того створено робочу групу з перевірки законності реалізації хвойних дерев (ялинок) на території громади.

Законність продажу та транспортування ялинок перевірятимуть правоохоронні органи.

Нагадаємо, що з метою недопущення порушення вимог природоохоронного законодавства в частині незаконного збору і заготівлі, торгівлі хвойними деревами в Україні заборонено торгівлю хвойними деревами (ялинками) на ринках та поза їх межами без дозвільних документів.

Заборона визначається та регулюється ст. 66 Конституції України, cт. ст. 19, 33 Лісового кодексу України, ст. 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 25 Закону України «Про рослинний світ», ст. 40 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. ст. 65, 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, враховуючи рішення Львівської обласної ради «Про заборону вирубки ялиці білої на новорічні ялинки» від 02.12.2003 року № 187 та розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2022 року» № 1197/0/5-21 від 30.11.2021 року, п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування».

Фото з мережі Інтернет

Перейти до вмісту