У Дрогобицькій громаді заборонили продавати алкогольні напої

19:57 21 Березня 2022

Львівська обласна військова адміністрація видала наказ про обмеження продажу алкогольних напоїв з 21:00 до 10:00 на всій території Львівщини. Обмеження стосуються абсолютно усіх видів алкоголю, в тому числі пива. Такий наказ набув чинності з 19 березня та діятиме до завершення періоду воєнного стану.

Однак, цим наказом надано можливість органам місцевого самоврядування самостійно посилювати обмеження щодо продажу алкогольних напоїв, а також пива, на своїй території.

З огляду на суспільні настрої у Дрогобицькій громаді та звернення громадян до керівництва міста, прийнято рішення про продовження мораторію на продаж алкогольних напоїв на території громади.

Ми живемо у період воєнного стану. З одного боку ми маємо наказ військового керівництва області, який дає змогу реалізовувати алкогольні вироби і тим самим поповнювати акцизне надходження до бюджету. Але з іншого боку, що для нас є ключовим – ми бачимо настрої громади, яка заперечує дозвіл на продаж алкоголю, навіть з обмеженням у часі. Більше того, ми перебуваємо у часі Великого посту. Тому ми прийняли рішення не дозволяти продавати алкоголь на території громади до кінця дії режиму воєнного стану, – прокоментував заступник міського голови Володимир Коцюба.

Відповідне рішення сьогодні, 21 березня, ухвалив виконавчий комітет Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту