У Дрогобицькій громаді активно використовують електронні сервіси, як дієвий механізм комунікації з громадою

14:00 17 Серпня 2022

У Дрогобичі громада активно користується інструментами електронної демократії – електронні звернення, петиції та публічні е-консультації, які дозволяють швидко й ефективно дізнатись думку громади з приводу того чи іншого актуального питання.

Електронна демократія сприяє взаємодії влади й громади у вирішенні багатьох соціально важливих проблем. За допомогою електронної платформи E-DEM було об’єднано найбільш дієві та затребувані інструменти Е-демократії, які регулярно застосовує Дрогобицька громада.

Серед сервісів платформи, доступних на офіційному порталі Дрогобицької міської ради – Громадський бюджет, Електронні петиції, сервіс Відкрите місто та електронні консультації з громадськістю.

«Громадський бюджет» – дає змогу мешканцям громади вирішувати, на які проєкти використовувати бюджетні кошти;

«Місцеві електронні петиції» – впливати на розвиток своїх громад через звернення до органів влади з петиціями;

«Відкрита громада» – дозволяє швидко вирішити тут чи іншу наявну в громаді проблему, повідомивши про неї за допомогою сервісу.

«Консультації з громадськістю» – надає органам місцевої влади можливість залучати мешканців до обговорення питань розвитку міст і громад.

Через війну в країні та зміну пріоритетності у фінансуванні господарських робіт – використання деяких сервісів стало менш актуальним. Однак кожен з них є дієвим інструментом в процесі взаємодії влади та громади, вирішення проблем та реалізації проектів.

Зокрема за час використання сервісу «Відкрита громада» у Дрогобицькій громаді було вирішено 2 752 проблеми, про які повідомили мешканці, скориставшись механізмом електронної платформи.

Через сервіс «Консультації з громадськістю» було проведено 17 публічних електронних консультацій, опитувань та обговорень з громадою з приводу різних важливих питань – таких як демонтаж радянського пам’ятника «Вічний вогонь», перейменування вулиць в межах заходів дерусифікації, облаштування відкритого простору та зупинок громадського транспорту.

Нагадаємо, сьогодні завершуються публічні консультації щодо перейменування вулиць у Дрогобицькій громаді. До голосування в електронному форматі, станом на сьогоднішній день долучилось понад 370 мешканців громади. Окрім цього зауваження щодо наявних варіантів та пропозиції нових назв вулиць мешканці подавали на електронну адресу Дрогобицької міської ради, за допомогою звернень та особисто, долучаючись до роботи спеціальної комісії з питань дерусифікації.

Перейти до вмісту