У Дрогобицьку громаду релокують інноваційні підприємства

10:47 13 Червня 2022

З початку повномасштабного вторгнення росії на терени України, під загрозу потрапила значна частина підприємств, які розташовані у зоні бойових дій. Для допомоги бізнесу, на рівні держави було прийнято рішення про сприяння релокації бізнесу на захід України. Так, місцем прихистку релокованих підприємств стала й Дрогобицька громада. Відносна безпека, матеріально-технічна база, зручна логістика, близькість до кордону з Європою – це частина критеріїв, які необхідні для успішного функціонування бізнесу. Обираючи саме Дрогобицьку громаду, вже декілька підприємств успішно релокували, облаштували виробничі площі і успішно нарощують виробничий потенціал.

На одному з таких підприємств побував очільник громади Тарас Кучма. Компанія працює у галузі інноваційних технологій. Тут облаштовано близько тридцяти робочих місць. За словами власника, для бізнесу в умовах сьогодення важливо оперативно трансформуватися і продовжувати виробництво. Продукція підприємства орієнтована не лише на споживача в середині країни, а й за кордоном. Збут продукції підприємства відбувається у десять країн світу.

В ході бесіди обговорили й питання житла для працівників фірми, які переїжджають до Дрогобича в слід за підприємством.

Тарас Кучма наголосив, що у Дрогобичі це питання вирішується. Окрім будівництва будинків та облаштування житла, днями депутатський корпус на сесії прийняв рішення про виділення земельних ділянок про забудову житла для ВПО, а саме працівників підприємств, які релокують у нашу громаду.

Війна – виклики. У кожній галузі з’являються нові завдання, які вимагають оперативних рішень. Зберегти бізнес і врятувати економіку – завдання №1. Тому ми робимо всі кроки для створення гідних умов як місцевому, так і релокованому бізнесу. Нам важливо, щоб бізнес працював, мешканці громади мали робочі місця, а до бюджету сплачувалися податки, – прокоментував Тарас Кучма.

Нагадаємо, всю інформацію для інвесторів розміщено на інтернет-порталі Дрогобицької міської ради у рубриці «Економіка».

Перейти до вмісту