У Дрогобицькому ліцеї вшанували пам`ять Героя Небесної Сотні – Олега Ушневича

11:38 19 Лютого 2020

У ці дні в Україні вшановують пам`ять Героїв Небесної Сотні – невинно вбитих українців, які заявили про своє право жити у європейській країні.

Серед Героїв Небесної Сотні тоді, у лютому 2014 року, були і дрогобичани. Серед них Олег Ушневич, який загинув у 31 рік від кулі снайпера. Сам Олег є випускником Дрогобицької школи №14, яка сьогодні функціонує у структурі Дрогобицького ліцею.

У вівторок, 18 лютого, у рідному навчальному закладі вшанували пам`ять всіх Героїв Небесної Сотні, зокрема Олега Ушневича.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма, всечесні отці, родичі загиблого Олега Ушневича також взяли участь у загальношкільному заході, присвяченому пам`яті Героїв.

«Вони померли не просто так, кожен з них віддав своє життя за кожного з нас. Щоб ми не боялися, а будували свою державу і боролись за неї, особливо у час, коли всі цінності намагаються повністю знівелювати», – звернувся до школярів Тарас Кучма.

Звернувся до школярів і брат Олега Ушневича – Роман, а також викладач ДДПУ ім І.Франка Ярослав Комарницький та директор ліцею Ольга Заяць.

Присутні віддали честь загиблим Героям Небесної Сотні хвилиною мовчання, а школярі поклали квіти до пам`ятної таблиці Олегу Ушневичу, яка розміщена при вході в начальний заклад.

Перейти до вмісту