У Дрогобицькому культурно-освітньому центрі імені Івана Франка відкрито мистецький проєкт “Іван Франко…мова нумізматики”

13:50 9 Грудня 2020
Сьогодні, 8 грудня 2020 року, в Галереї сучасного мистецтва Дрогобицької дитячої художньої школи, що
що знаходиться в Дрогобицькому культурно-освітньому центрі імені Івана Франка за адресою вул. Івана Франка 14, відкрився мистецький проєкт “Іван Франко… мова нумізматики”.
Захід відбувався за промоції та підтримки міського голови міста Дрогобич Тараса Кучми,
 заступника міського голови з гуманітарних питань Андрія Ковча, начальника відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради Олега Яводчака, керівника КЗ «Дрогобицького культурно – освітнього центру імені Івана Франка» Марії Супрун, директора Дрогобицької дитячої художньої школи

та Галереї сучасного мистецтва Ігоря Шимка і директора КЗ ЛОР «Державного історико – культурного заповідника « Нагуєвичі» Богдана Лазорака.

Серед гостей також були кандидат філологічних наук, директор ГО “Центр українсько-австрійської співпраці” Ярослав Лопушанський, дослідники, науковці та франкознавці зі Львова,представники відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради.
Проєкт « ІВАН ФРАНКО … мова нумізматики » мандрує Україною та був офіційно відкритий 16 жовтня 2020 року в приміщенні Державного історико – культурного заповідника «Нагуєвичі».
Нумізматичний мистецький проєкт «ІВАН ФРАНКО … мова нумізматики» автором якого є бібліофіл та колекціонер франкіани Радимир Хайруллін підкреслює всебічність зацікавлень Франка, енциклопедизм його знань та риси його характеру у ставленні до інших відомих особистостей, допомагає глибше зрозуміти енциклопедизм його знань та риси його характеру у ставленні до інших відомих особистостей, допомагає глибше зрозуміти відповідну епоху та культуру цього та й того часу. Кураторами проєкту є Людмила Баб`як та Роман Білявський.
Щоб ближче познайомитися з креативним та єдиним в світі дослідженням в сфері нумізматики та франкознавства, відкрити нового для себе Франка запрошуємо відвідати наш культурно-освітній центр імені Івана Франка, зокрема Галерею сучасного мистецтва за адресою: вул. Івана Франка 14 у м.Дрогобичі.
А Ви знали, що Івана Франка можна побачити і в нумізматиці?
Дрогобич стає першим, хто це експонує!
Приємно зазначити, що Радимир Хайруллін є дрогобичанином. На відкритті виставки були і батьки Радимира.
Фото п. Валентини Євтушок
Інформація Дрогобицького культурно-освітнього центру імені Івана Франка.
Перейти до вмісту