У ДМР відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати

11:51 25 Жовтня 2019

У середу, 23 жовтня, у Дрогобицькій міській раді відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Засідання проходило за участі представників  відділів Дрогобицької міської ради, Дрогобицької філії ЛОЦЗ та Дрогобицького управління ГУ ДПС у Львівській області .

На комісії було заслухано роботодавців, працівники яких, згідно поданої звітності за cерпень 2019 року, за інформацією ГУ ДПС України у Львівській області, мали нараховану заробітну плату менше мінімального рівня. З підприємцями проведено превентивно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання умов законодавства про працю, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Також було обговорено питання заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Роботодавцям — юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, членам фермерських господарств, особам, які провадять незалежну професійну діяльність — слід пам’ятати, що створення та накопичення заборгованості з єдиного внеску призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій.

Перейти до вмісту