У Департаменті міського господарства офіційно роз`яснили, як вирішуватимуть ситуацію на вулиці Я. Осмомисла

13:34 12 Травня 2020

Вулицю Ярослава Осмомисла, що прилягає до площ Ринок та Замкова Гора, капітально ремонтують. У ході ремонту вулиці мають змінити нахил дорожнього покриття, оскільки дощові води не потрапляють у систему водовідведення, зі збереженням її автентичного вигляду.

Замовником робіт виступає Департамент міського господарства ДМР. Як роз`яснюють у ДМГ, вулиця Ярослава Осмомисла була забрукована трьома різними видами каменю різної товщини. Найтовстіший з них має розмір 16*16 см. Є також і плитки розміром 7*7 см.

«Бруківка великих розмірів чудово збереглася і її без ніяких вагань перезамостять повторно. Однак плоский камінь, яким було замощено умовні тротуари по обох краях узбіччя дороги, пошкоджений, через тріщини його неможливо викласти повторно. Таким чином автентичної бруківки на замощення вулиці від початку до кінця – не вистачало», – пояснили у ДМГ.

Тому, за попереднім проєктом підрядної організації, було прийнято рішення, що декілька метрів – початок вулиці Ярослава Осмомисла – повністю на всю ширину вулиці замостять новою сучасною бруківкою, а далі до кінця вулиці, відповідно також на всю ширину, продовжать автентичною, яку попередньо демонтували.

Однак, станом на сьогодні, зважаючи на відгуки та зауваження громади міста, у Департаменті міського господарства прийняли рішення, що нову бруківку на початку вулиці Я. Осмомисла, яку розпочали замощувати ще в суботу, 9 травня, демонтують.

Зараз у ДМГ напрацювали нове бачення брукування вулиці Ярослава Осмомисла: середину вулиці забрукують старою автентичною бруківкою, а по обох краях викладуть нову сучасну плитку. Таким чином за рахунок нової бруківки вдасться компенсувати нестачу пошкоджених за віком експлуатації автентичних плиток.

Перейти до вмісту