У Департаменті міського господарства прокоментували ситуацію з обвалом фасаду на площі Ринок

16:08 24 Травня 2023

У Дрогобичі поступово оновлюють фасади центральних будівель міста. У ці дні, як повідомили деякі місцеві ЗМІ, обвалилася частина утеплюючого матеріалу із фасаду одного із будинків на Площі Ринок. У Департаменті міського господарства прокоментували цю ситуацію. Там зазначили, що минулого року, в літню пору, було проведено роботи з ремонту, грунтування та фарбування фасадної стіни будинків № 26,27,31 на Площі Ринок – так званий поточний ремонт. Однак, до складу цих робіт не входили роботи з утеплення цих споруд – так звана термомодернізація.

Після проведеного огляду місця обвалу частини утеплюючого матеріалу – фахівцями встановлено, що роботи з утеплення ділянки стіни під дахом, яка обвалилася, проводилися без забезпечення належних норм та дотримання технологічного процесу. Ймовірно ці роботи із термомодернізації здійснювали самі мешканці будинку, що і послужило відставанню матеріалу від стіни, а в подальшому і призвело до його падіння, – зазначили у Департаменті міського господарства.

Додамо, на цей рік Департаментом міського господарства у місті заплановано чергові роботи із оновлення фасадів головної площі міста, а саме ще однієї частини площі – східної. Мова іде про будинки 9, 10 та 11. Паралельно із оновленням фасадів центральних будівель міста – продовжать і фарбування їхніх дахів.

Перейти до вмісту