У День Незалежності у Дрогобичі відкриють благодійну виставку-продаж творчих  робіт учасників Міжнародного пленеру «Розмаїття культур»

12:49 16 Серпня 2022

Цьогоріч пленер набув іншого формату, відомі художники з усіх куточків України та зарубіжжя підтримали ініціативу проведення благодійної виставки-продажу, де виручені кошти будуть передані на закупівлю необхідного обладнання для наших воїнів. Подібну акцію галерея проводить не вперше. Ще до повномасштабного вторгнення в межах проєкту «Шевченкіана» до продажу мистецьких творів долучились благодійники та представники бізнесу нашого міста. Виручені кошти організатори передали дрогобицьким воїнам ще в перші дні війни.

Цього року впродовж серпня в Дрогобичі мав проходити ювілейний п’ятий  Міжнародний пленер «Розмаїття культур», організаторами якого є Дрогобицька дитяча художня школа за підтримки Дрогобицької міської ради під патронатом міського голови Тараса Кучми.

І все було б добре, якби не війна. Тому ми вирішили провести його дистанційно, а виставку за результатами пленеру, та за згодою митців, зробити благодійною.

За весь час активної співпраці митців з України, Польщі, Румунії, Словаччини та Азербайджану учасниками пленеру стали 45 відомих художників . Фонд галереї за цей час поповнився унікальними мистецькими творами різних жанрів та стилів, серед яких роботи дрогобицьких митців.

Благодійна виставка-продаж експонуватиметься в галереї сучасного мистецтва Дрогобицької дитячої художньої школи впродовж вересня 2022 року. Представлені роботи можна придбати та долучитись до збору коштів в підтримку наших воїнів. Культура та мистецтво завжди є і будуть невід’ємною частиною нашої боротьби проти російської агресії в Україні. Відомі митці не залишаються осторонь, а формують ще один важливий фронт – культурний.

Відкриття благодійної виставки-продажу «Мистецтво Незалежності»  відбудеться 24 серпня о 15.00 год у галереї сучасного мистецтва Дрогобицької дитячої художньої школи, вул. Івана Франка, 14

Перейти до вмісту