«У важкий воєнний час маємо підтримувати породіль та новонароджені життя», – Тарас Кучма про візит в пологовий будинок міста

16:38 26 Травня 2022

Станом на 26 травня у пологовому будинку Дрогобича народилося сім малюків, зокрема – п’ятеро дівчаток та двоє хлопчиків. Із цієї кількості новонароджених – двоє діток із числа внутрішньо переміщених осіб. Це – дівчатка. Матері прибули в Дрогобич із Кривого Рогу та Первомайська. Жінки покидали рідні міста через російську агресію.

Щоб підтримати жінок, які у непростий період стають матерями та приводять у цей світ малюків, у Дрогобичі з перших днів війни, за ініціативи відділу сім’ї та молоді, формують пакунки із необхідними речами для породіль. Відтак, щотижня очільник громади Тарас Кучма спільно із керівницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко відвідують пологовий будинок міста та вітають молодих матусь.

Ми прийняли рішення, що як мінімум до кінця цього року, будемо один раз на тиждень навідуватися в пологовий будинок та вручати матерям пакунки із корисними речами та дитячими забавками. Таким чином ми намагаємось в період війни допомогти та підтримати породіль. Загалом за моїм дорученням створено запас таких пакунків до кінця року, відтак по можливості продовжимо цю добру ініціативу. Пакунки вручаємо не тільки внутрішньо переміщеним особам, котрі через війну прибули в наше місто та народили тут малюків, але й нашим місцевим матусям та усім, хто народжує в пологовому будинку Дрогобича, – зазначив Тарас Кучма.

Із врученими пакунками, кожній матері побажали виховувати своїх малюків під мирним небом.

Перейти до вмісту