У будинку на вул. Трускавецькій, де сталася пожежа, розпочали відновлювальні роботи

17:38 9 Січня 2020

У вівторок, 7 січня, у будинку №38 на вулиці Трускавецькій у Дрогобичі сталася пожежа. Займання виникло у квартирі в мансардному приміщенні триповерхового житлового будинку.

Як повідомляють у Департаменті міського господарства та КП «Управитель ЖЕО», 8 січня тимчасово тентами накрили горище. Відновлювальні роботи з капітального ремонту даху розпочнуть 10 січня.

Сьогодні у буднику провели обстеження електромережі. Також відновили водопостачання на 1 та 2 поверхах. Завтра роботи продовжуватимуть.

У середу, 8 січня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма провів зустріч з мешканцями будинку. У ході зустрічі мешканцям наголосили, що за умови співпраці, мерія надасть всю можливу допомогу, адже квартири у будинку приватизовані. Щодо обслуговування будинку КП «Управитель ЖЕО», то мешканці квартир будинку сплачують загалом близько 600 грн в місяць за обслуговування електромереж на сходових клітках, самих сходових кліток, мереж водопостачання та каналізації, вентиляційних каналів.

Мешканці будинку висловили побажання відмовитися від послуг КП «Управитель ЖЕО». Натомість їм роз’яснили, що ця процедура триватиме до місяця часу. Варто лише оформити відповідні заяви та документи.

Крім цього, Тарас Кучма доручив спеціальній комісії провести обстеження не лише будинку №38 на вулиці Трускавецькій, де трапилася пожежа, а й інших будинків у місті щодо стану електромереж та відповідності встановлених у квартирах електроприладів дозвільним документам.

Таке рішення було прийнято на основі того, що у квартирах будинків, які перебувають на балансі КП «Управитель ЖЕО», мешканці встановлюють електроавтомати потужністю значно вищою, аніж дозволено. Відповідно такі дії призводять до займання та виведення з ладу електромереж та електроприладів.

Перейти до вмісту