Учні 4 та 9 класів цього року не складатимуть державну підсумкову атестацію. Школярі 11 класів замість ЗНО – мультипредметний тест

11:13 1 Лютого 2023

У Міністерстві освіти та науки України повідомили, що для учнів 4 та 9 класів цьогоріч скасували складання державної підсумкової атестації.

27 січня 2023 року Міністерство юстиції України повернуло заюстований наказ МОН про скасування ДПА. Таким чином, у цьому році учні 4 і 9 класів державну підсумкову атестацію складати не будуть, – написав в соціальних мережах Міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, найближчим часом Верховна Рада також ухвалить закон про скасування ДПА і для учнів 11 класів. Після закінчення школи вони складатимуть вступні випробування у форматі національного мультипредметного тесту. Такий тест одинадцятикласники складали минулого року. Цьогоріч для складання мультипредметного тесту обов’язковими будуть українська мова й математика, а також один предмет на вибір. У порівнянні з торішнім мультипредметним тестом, у цьогорічному серед обов’язкових немає історії України.

Додамо, в Україні минулого року через повномасштабне вторгнення окупантів для учнів 11 класів було скасовано зовнішнє незалежне оцінювання – замість нього школярі складали національний мультипредметний тест.

Перейти до вмісту