Утилізатор медичних відходів у Стебницькій міській лікарні не становить жодної небезпеки довкіллю

13:39 6 Липня 2020

Минулого тижня Стебницькою міською лікарнею було придбано утилізатор медичних відходів – піч для спалювання відходів роботи медзакладу, в тому числі й медичних масок, халатів та інших спецзасобів медпрацівників, які надають допомогу хворим на коронавірус.

За словами начальника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби, в минулому питання утилізації медичних відходів не завжди вдавалося вирішити цивілізовано, однією з причин була відсутність коштів на виконання цієї процедури. Зараз, у зв’язку з епідемією коронавірусу, у зв’язку з реформою галузі охорони здоров’я, у Стебницької міської лікарні з’явився фінансовий ресурс і такий утилізатор було закуплено.

«На мою думку, це цивілізований вихід з ситуації, коли медичні відходи в умовах пандемії COVID-19 будуть утилізовані не на смітниках, а цивілізованим, ліцензованим методом. Щодо позиції небайдужих громадян, які переживають за забруднення зовнішнього середовища, наголошую, що дана піч відповідає всім вимогам, є всі документи для використання її в медичних закладах. Більше того, ці печі є обов’язковими у будь-якому лікувальному закладі», – прокоментував головний медик Дрогобича та Стебника.

На даний час відбувається процедура отримання необхідних дозволів. Розпочнуть експлуатувати утилізатор після отримання всіх необхідних дозволів.

Фото з мережі Інтернет

Перейти до вмісту