Успішний результат вирішення господарських проблем демонструють ОСББ, – підсумки зустрічі з мешканцями на вул. В. Великого

17:16 28 Липня 2020

У понеділок, 27 липня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма за зверненням мешканців будинку №50, що на вул. Володимира Великого, провів чергову зустріч.

Мешканці цього будинку усвідомлюють, що їх будинок – це їх домівка. Тому до ладу приводять її гуртом, організувавшись в ОСББ «Наша оселя», мешканці за підтримки депутата по округу Романа Муля замінили водостічну та каналізаційну системи, відтак проблеми із затопленням підвальних приміщень, як в сусідніх будинках, у цьому будинку немає.

Тепер мешканці перейшли до наступного етапу. Отримавши перемогу у конкурсі проєктів Громадського бюджету, який фінансується з міського бюджету Дрогобича, на території, прилеглої до будинку, встановлять дитячий майданчик для діток.

Однак, земельна ділянка, на якій встановлюватимуть майданчик, не закріплена за цим будинком. Відтак жителі хвилюються, що в перспективі розвитку мікрорайону на цьому місці може виникнути ледь не самовільна парковка автомобілів. Мешканці ОСББ «Наша оселя» звернулися до мерії з проханням допомогти узаконити користування ОСББ цією земельною ділянкою. Також мешканці будинку прагнуть відремонтувати пішохідну доріжку біля свого будинку.

Жителі будинку на вул. В. Великого, 50 разом із депутатом Романом Мулем, який також був присутній на зустрічі, заявили, що готові долучитися до ремонту пішохідної доріжки на умовах співфінансування.

За результатами обговорення міський голова Тарас Кучма зазначив, що вражений готовністю мешканців дбати не лише про свою домівку, а й прилеглі території. Відтак доручив керівникам відповідних структурних підрозділів ДМР допомогти мешканцям із закріпленням земельної ділянки, а також проведенням капітального ремонту доріжки. Окрім цього, комунальники допоможуть мешканцям з кронуванням дерев на території.

Також Тарас Кучма разом із депутатом міської ради Романом Мулем зустрілися з мешканцями будинків №56, №62 та №64 на вул. В. Великого.

У будинку №56 провели заміну дренажної системи, вікон та відремонтували покрівлю. Мешканці будинку позитивно відгукуються про ремонт. Однак міський очільник закликав організуватися в ОСББ і тоді, взявши участь у різноманітних проєктах, будинок можна буде ще більше облагородити.

Мешканцям будинку №62, 64 Тарас Кучма також рекомендував організовуватись в ОСББ, адже в цьому будинку чимало проблем і вирішити їх можна лише за рахунок участі у різноманітних проєктах.

«У багатьох будинках Дрогобича є чимало проблем: це і дахи, і підвальні приміщення, заміна вікон. Однак успішний результат вирішення таких проблем показують лише будинки ОСББ, які самі готові долучатися. Тим більше ми маємо змогу допомагати будинкам ОСББ, оскільки залучаємо їх до міжнародних проєктів, а головною умовою участі у таких проєктах є те, що власниками будинків мають бути самі ж мешканці, тобто зорганізовані в ОСББ. Яскравими прикладами такої співпраці є будинок на вул. Трускавецькій та Самбірській, які капітально термомодернізували. Тому важливо, що всі мешканці будинків усвідомили, що саме вони є власниками своїх будинків і відповідають за їх стан», – зазначив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту