Урочистою сесією розпочали святкування Дня Прапора та Дня Незалежності України

13:17 23 Серпня 2022

З нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, у залі бібліотеки імені В’ячеслава Чорновола провели символічну урочисту сесію Дрогобицької міської ради.

Разом з керівництвом громади та депутатським корпусом ради, в сесії взяли участь керманичі міста попередніх каденцій, отець-декан Іван Паньків, представники виконавчого комітету ради та Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина».

Зокрема в урочистому засіданні сесії взяли участь перший міський голова Дрогобича Мирослав Глубіш, секретар ради та депутат багатьох скликань Тарас Метик.

Почесним учасником сесії став президент польського міста-побратима Битом – Маріуш Волош, який від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі всіляко підтримував Дрогобицьку громаду та Україну загалом.

Сесія розпочалась з урочистого гімну України у виконанні Заслуженого Прикарпатського Ансамблю пісні та танцю України «Верховина», благословення отця Івана Паньківа та спільної молитви.

Згодом з вітальним словом до присутніх звернувся голова Дрогобицької громади Тарас Кучма.

Сьогодні у нас урочиста сесія, яка присвячена одразу двом великим святам – Дню нашого стягу та Дню Незалежності України. Мені приємно бачити тут людей, які особисто докладались до становлення нашої державності, до першого підняття національного стягу, до розбудови нашого міста. Сьогодні ми одне ціле. Бо ми народ, який несе на своїх плечах тягар захисту цивілізованого світу. Народ, який мужньо протистоїть орді. Наша історія доказує, що ми завжди перемагали. І в цій нерівній війні ми також будемо переможцями, – наголосив Тарас Кучма.

З особливим трепетом на сесії привітали польського гостя, великого друга Дрогобицької громади та України – президента міста-побратима Битома Маріуша Волоша, який, спільно зі своєю громадою, першим кинулися 24 лютого на допомогу Україні.

Це дуже зворушлива хвилина для мене. Те, що українці роблять зараз – безцінне для Європи. Сьогодні нема жодної людини, яка не знала би вашого прапора, не знала би про Україну та про те, що роблять українці. Друзі пізнаються в біді. Ми були з Вами, є з Вами і будемо з Вами, – зазначив Маріуш Волош.

З вітальним словом виступили також перший міський голова Дрогобича Мирослав Глубіш, секретар, багаторічний депутат та політичний діяч Тарас Метик, які пригадали роки становлення української державності, хвилюючі історичні миті утвердження національної символіки та урочистого підняття над Дрогобицькою Ратушею освяченого українського знамена з підписами депутатів першого демократичного скликання.

Зі словом від депутатського корпусу ради та громади виступила депутатка Марія Стецик.

Я досі пам’ятаю той день, коли на вежі Ратуші підняли наш український прапор. Це було настільки хвилююче, що я протягом всього квітня щодня бігала дивитись, чи він там є, чи він на місці. Сьогодні такий особливий день, але водночас дуже кривавий і болючий для усіх нас. Незалежність не падає нам з неба, вона дається нам дуже важко. Але ми віримо в силу Божу, віримо в нашу перемогу, – наголосила Марія Стецик.

На сесії відбувся прем’єрний показ нової відеороботи Заслуженого Прикарпатського Ансамблю пісні та танцю України «Верховина» – присвячений українським захисникам, воїнам, які потрапили в ворожий полон, терпіли жорстоку наругу та катування, однак не здались.

Роботу презентував керівник Ансамблю Сергій Дмитрієв. Після чого присутні могли переглянути до сліз зворушливе відео про високу ціну, яку платить Україна відстоюючи свою свободу.

Завершилась урочиста сесія піснею «Боже великий, єдиний» у виконанні Заслуженого Прикарпатського Ансамблю пісні та танцю України «Верховина», після чого всі присутні попрямували на Перехрестя Героїв, де відбулась урочиста церемонія підняття національного знамена.

Перейти до вмісту