Українці в Німеччині підтримують ЗСУ: сім’я Михальцевич скеровує амуніцію, медикаменти та іншу важливу гуманітарну допомогу воїнам

13:33 12 Травня 2022

Вболівають за Україну та підтримують воїнів. Марія Михальцевич – уродженка Дрогобича, яка давно мешкає в Німеччині. Звістка про напад росії на Батьківщину активізувала дрогобичанку до волонтерства та активної підтримки українських захисників. Тож спільно із діаспорою в Німеччині та рідним братом Романом Михальцевичем, який живе у Дрогобичі, пані Марія купує, збирає та надсилає в рідне місто потрібні речі та амуніцію для ЗСУ. Такими кроками сім’я спільно наближає Перемогу.

З перших днів агресії окупанта сестра почала телефонувати з Німеччини та розпитувати, як у нас справи та чим може допомогти і підтримати. Сестра живе в місті Heilbronn та працює в лікарні. Там їй виділили гаражне приміщення, яке слугує складом для збору допомоги. В ньому і акумулюють всі необхідні речі. До благодійності сестрі вдалося залучити медиків установи, де працює, а також тамтешнього пароха-українця Романа Врущака та численну діаспору. Згодом, до підтримки підключилися не лише українці, а й німці. Перша допомога, яка була скерована сестрою з Німеччини у Дрогобич – це була допомога для нашої лікарні. А саме – інвалідні візочки, милиці, засоби гігієни, медикаменти, – розповів Роман Михальцевич.

Логістику налагодили так, що практично щотижня Марія Михальцевич збирає в Німеччині та передати в Україну фуру із важливим вантажем. На місці все приймає, скеровує і розприділяє за потребами брат – Роман Михальцевич.

З Німеччини уже прийшло 10 бусів із гумвантажем. Це і речі, і ліки і необхідне обладнання для наших воїнів на передову. Зокрема – рації, турнікети, батарейки, ліхтарики, їжа.

Отримане скеровуємо на Попасну, Сіверськодонецьк та інші гарячі точки. Чимало потрібних речей я передав у Штаб гуманітарної допомоги воїнам, який з перших днів функціонує при Дрогобицькій міській раді. Контактую із Лесею Пашко – відповідальною за роботу військового штабу та Світланою Маменькою, радницею міського голови – тож спільно допомагаємо воїнам і наближаємо день пермомги, – додає Роман Михальцевич.

За ініціативою Олександри Пашки вдалося налагодити ще один вектор співпраці із діаспорою Німеччини і підтримки ЗСУ – відділ сім’ї та молоді акумулює, виготовлені талановитими дрогобицькими дітьми вироби, зокрема ляльки-мотанки, та через Романа Михальцевича передають їх у Німеччину. Там дрогобицьку символіку та патріотичні вироби продають, а вилучені кошти скеровують на потреби ЗСУ.

Сестра запевняє – готова займатися благочинністю та підтримкою ЗСУ стільки скільки вистачить сил і буде потрібно. Каже – назад дороги немає, маємо спільно перемогти. І я її в цьому підтримую, – резюмує Роман Михальцевич.

Перейти до вмісту