Украдені імена: у день народження Івана Франка відбудеться унікальна подія

16:58 29 Липня 2022

27 серпня, у 166-ту річницю від дня народження Івана Франка, у Нагуєвичах та Дрогобичі відбудеться панельна дискусія “Національна приналежність нематеріальної культурної спадщини ХVІІІ-ХХ ст.: теорія і практика”, в ході якої планується виробити методичні рекомендації та критерії зарахування знакових постатей до української культурної та історичної спадщини.

У заході візьмуть участь науковці з Австрії, Великої Британії, Італії, Польщі, Румунії та України. Серед основних спікерів: Джовані Броджі (Мілан),  Міхаель Мозер (Відень), Олена Певна (Кембрідж), Вікторія Фейбуа (Страсбург), Стефан Пурічі (Сучава), а також Володимир Бугров (Київ), Владислав Берковський (Київ), Ярослав Гарасим (Львів),  Наталія Кривда (Київ), Ігор Сварник (Львів), Тарас Вінцковський (Одеса), Ірина Склокіна (Львів), Ігор Сердюк (Полтава), Андрій Шевченко (Київ) та інші відомі науковці та громадські діячі.

Записатися на участь у панельній дискусії можна за посиланням: https://forms.gle/rfW2GyDs4TM1FvecA

Панельна дискусія відбуватиметься наживо та онлайн.

З цього приводу у п’ятницю, 29 липня, відбулося засідання робочої групи під головуванням міського голови Тараса Кучми. Разом з директором Міжнародного Фонду Івана Франка сторони обговорили організаційні моменти та заходи безпеки. Як зазначив Ігор Курус, в умовах війни цей захід буде своєрідною вакциною від імперських зазіхань московитів.

Слідкуйте за новинами на www.frankoprize.com.ua та www.drohobych-rada.gov.ua.

Перейти до вмісту