Увіковічнив пам’ять дрогобицьких мучеників, – Іларіон Паньків презентував книгу «Сіль землі: Мученики Христові»

9:21 29 Листопада 2022

У День 90-ї річниці вшанування пам’яті жертв Голодомору, у Дрогобичі відбулася презентація книги «Сіль землі: Мученики Христові». Презентував книгу автор Іларіон Паньків. Захід відбувся у конференц-залі монастиря Чину Святого Василія Великого.

В одній книзі автор дослідив та виклав біографічні дані п’ятнадцяти духівників, серед яких троє Дрогобицьких Священномучеників – ієромонахи Віталій Байрак, Яким Сеньківський та Северіян Бараник. Саме ці отці, маючи незламну віру в Бога та будучи патріотами України і її народу, стали жертвами НКВД.

Сам автор є випускником факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка та студентом філософсько-богословського факультету УКУ.

Маючи навики журналістики, автору вдалося не лише вміло дослідити біографії отців, віднайти факти серед церковних архівів, а й майстерно викласти матеріал.

Хист молодого автора відзначили його колеги-наставники – редактори Ірина Дмитрів та Богдан Пристай. Талант Іларіона відзначила його вчителька української мови Ольга Суховерська та автор вистави та фільму «Дрогобицька Голгофа» Тарас Метик.

З Божим благословенням під час заходу виступили владики – Ярослав Приріз та Василь Тучапець.

За вагомий внесок у дослідження історії Дрогобича та життя церкви, подяку Іларіону Паньківу висловив й міський голова Тарас Кучма, який також завітав на презентацію книги.

Модератором заходу виступив науковець Ігор Розлуцький.

Перейти до вмісту