Ті, хто творить історію на полотні: У місті Котермака стартував ІІІ Міжнародний пленер «Розмаїття культур»

16:47 22 Серпня 2020

Дрогобич знову зібрав професійних художників на ІІІ Міжнародний пленер «Розмаїття культур».

У суботу, 22 серпня, на базі Дрогобицької дитячої художньої школи відбулося урочисте відкриття ІІІ Міжнародного пленеру «Розмаїття культур».

Захід триватиме з 22 по 29 серпня. Митці писатимуть картини у художній школі та на вулицях міста, закарбовуючи сучасну історію на полотні. Також для учасників передбачено культурну програму, щоб вони більше запізнали місто та регіон.

Підведення підсумків ІІІ Міжнародного пленеру «Розмаїття культур» та відкриття виставки художніх робіт учасників планують на 21 вересня – у День міста Дрогобича.

Участь у цьогорічному пленері беруть 17 професійних художників. Через карантин деякі працюватимуть дистанційно.

Організаторами заходу виступають відділ культури та мистецтв Дрогобицької міської ради спільно з Дрогобицькою дитячою художньою школою.

Урочисте відкриття пленеру відбулося просто неба – у саді поруч з художньою школою.

З початком роботи пленеру, учасників привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма, професор Микола Зимомря, начальник відділу культури та мистецтв ДМР Олег Яводчак, начальник відділу освіти ДМР Петро Шев’як.

Модератором заходу виступив директор дитячої художньої школи Ігор Шимко.

«Учасники сьогоднішнього дійства – професіонали, які творять історію на полотні. Через мистецтво виховується суспільство. Дякую кожному, хто втретє бере участь у пленері. З нетерпінням чекаємо виставки робіт, щоб побачити Дрогобич на полотні таким, як його бачуть професійні художники», – прокоментував сьогоднішнє дійство міський голова Тарас Кучма.

Перейти до вмісту