Туристичний сезон 2020: Яким він буде та чим збираються заманити туристів на Дрогобиччину?

11:09 7 Травня 2020

Вже зовсім скоро настане найочікуваніша туристична пора року – літо. Саме на цей час більшість людей планують свої відпустки. Однак туристичний сезон 2020 року буде кардинально іншим. В умовах пандемії коронавірусу, яка заполонила світ, не відомо чи відкритим для туризму буде закордон, а якщо і буде, то не в звиклих масштабах.

І тоді основним видом туризму стане внутрішній туризм – подорожуючі відкриватимуть для себе рідну країну. За попередніми прогнозами, чи не найбільше українці мандруватимуть у Карпати та Прикарпаття. Отож Львівщина зі своїм туристичним потенціалом – містами-курортами і малими туристичними містами має можливість стати одним із найбільших осередків внутрішнього туризму 2020 року.

Про реалії та перспективи майбутнього туристичного сезону 2020 року говорили під час наради у Львівській обласній державній адміністрації, де зібралися голови міст та сіл з розвиненою туристичною галуззю, а також керівники місцевим туризмом.

Участь у нараді взяли і міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівник Туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігор Чава.

Дрогобич у туристичному сезоні 2020 року працюватиме командно. Зацікавити туристів на Львівщині, які приїдуть у міста-курорти Моршин, Трускавець чи Східницю, збираються, презентуючи їм не лише туристично привабливі місця Дрогобича, а й усієї Дрогобиччини.

«Будь-яка криза – це новий шанс. Львівщина отримає цього року більше туристів, аніж завжди, тому ми повинні використати це та відкрити їм красу та унікальність Дрогобицького краю. Туристам є що показати не лише у Дрогобичі, а й у Нагуєвичах, Бориславі та Тустані. Саме тому ми вирішили об`єднати зусилля і показати туристу більше, аніж він очікуватиме від подорожі на Дрогобиччину», – зазначає керівник Туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігор Чава.

Задля безпечного туризму міський голова Дрогобича Тарас Кучма разом із колегою з Трускавця Андрієм Кульчинським виступають за відкриття у містечках Галичини, особливо на час туристичного сезону, низки ПЛР-лабораторій. І містяни, і туристи повинні мати можливість проходити тести на коронавірус регулярно та швидко.

Начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака у межах наради зазначила, що цього сезону туристи мають всі шанси запам’ятати не лише Львів – центр туризму, а кожен регіон Львівщини. Від Львова обласні міста і містечка мають взяти той туристичний потік, який приїде на бренд Львова, і затримати його ще на день-два і більше. Прийняти його в Тустані, у Трускавці, Дрогобичі.

У Туристично-інформаційному центрі Дрогобича працюють над програмами, маршрутами, які повинні приємно вразити туриста. А після повного завершення карантину, як зазначає Ігор Чава, проведуть усі грандіозні заплановані на цей рік туристичні заходи, зокрема фестиваль дрогобицької ковбаси.

Перейти до вмісту